Zie Nieuws

Meld je aan om de corona-notificatieapp te testen

Twente is aangewezen als testregio van de corona-notificatieapp. De corona-notificatieapp, van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, stuurt je een bericht als je in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Heb je klachten en wil je weten of je ook besmet bent, dan kun je je gratis laten testen. Zo voorkom je dat jij het virus onbewust op anderen overdraagt.

Testweek in Twente

Tijdens de ontwikkeling van deze app is continu getest onder potentiële gebruikers. In de week van 6 juli onderzoeken we de gebruikerservaring van de testversie van de app onder inwoners van Twente. Wij roepen jou als inwoner van Twente op om deel te nemen aan deze testweek. Of je nu wel of niet van plan bent om de corona-notificatieapp straks daadwerkelijk te gaan gebruiken, iedereen is welkom om deel te nemen aan dit onderzoek.

Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de gebruikerservaring met als doel de corona-notificatieapp en communicatie rondom de app verder te verbeteren voordat hij voor iedereen in Nederland beschikbaar komt.

Uitleg onderzoek

Het onderzoek in Twente wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Als je deelneemt aan het onderzoek wordt dit van je verwacht:

  • Het installeren van de testversie van de corona-notificatieapp
  • Het gebruiken van de corona-notificatieapp voor de duur van één week
  • Het de-installeren van de corona-notificatieapp

Tijdens deze week vragen we twee keer om je ervaringen met ons te delen. Eén keer na het installeren van de app en een tweede keer na afloop van de testweek.

Deelname aan het onderzoek en gebruik van de testversie van de app is vrijwillig en anoniem.

Meld je aan!

Heb je interesse om aan dit onderzoek mee te werken? Ga dan naar www.onderzoektwente.nl voor meer informatie over de app en het onderzoek en voor antwoorden op veel gestelde vragen. Op deze pagina kun je je ook aanmelden voor het onderzoek.