HomeNieuwsWinnaars UT Challenge

Winnaars UT Challenge

De innovatiecompetitie ‘University of Twente Entrepreneurial Challenge’ is op dinsdag 20 oktober 2020 gewonnen door de UT-studententeams van CenBot, PLAEX en Awaves. Ook werden er twee wildcard voor de landelijke finale, de Dutch 4TU Impact Challenge, uitgereikt.

Tijdens de finale zagen de betrokken pitches over innovatieve ideeën van UT-studenten. Deze gingen onder meer over efficiëntere manieren van natuurbescherming, een exoskelet dat dient als stoel of een AI-applicatie die studenten helpt grote hoeveelheden informatie te verwerken, komen aan bod.

De UT Entrepreneurial Challenge is een innovatie- en ondernemerscompetitie, gericht op alle studenten van de Universiteit Twente. Tijdens deze competitie hebben zij, in nauwe samenwerking met organisaties en bedrijven, aan hun project gewerkt. Met behulp van coaching van business partners, workshops variërend van businessplan tot pitch en een online speeddate evenement, hebben de studenten hun idee, prototype, of start-up naar een hoger niveau getild.

De winnaars

CenBot (categorie ideation)
Project over een instrument voor stabilisatie van bloedplasma.
PLAEX (prototyping award)
Awaves (categorie startups)
Een artificial DJ.
IP Pal (publieksprijs)
Orbitrary (ASML Makers Award + wildcard 4TU Impact Challenge)
LogiXair (tweede wildcard 4TU Impact Challenge)

SELECTIEPROCEDURE

In totaal hebben 80 projecten zich aangemeld voor de UT Challenge 2020. Na een tussentijdse selectie van de top 40, zijn er uiteindelijk 20 finalisten geselecteerd die deelnamen aan de (virtual) Grand Finale. 

LANDELIJKE FINALE

In de (Virtual) Grand Finale van de UT Challenge zijn twee wildcards voor de landelijke Dutch 4TU Impact Challenge uitgereikt. Deze landelijke finale wordt georganiseerd door de vier technische universiteiten (TU Delft, WUR, TU/E, UT) op 19 november. De winnaars vertegenwoordigen Nederland op de World Expo Dubai in 2021/2022 en presenteren daar hun ideeën.

Vorig jaar wonnen UT'ers Pepijn Beekman en Dilu Mathew van spinoff ECsens deze finale.  

J.C. Vreeman (Jochem)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)