Zie Nieuws

Dietmar Gallistl wint Richard van Mises prijs

UT-onderzoeker Dietmar Gallistl heeft de prestigieuze Richard von Mises prijs gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de International Association of Applied Mathematics and Mechanics (GAMM). Gallistl is onderzoeker in de vakgroep Mathematics of Computational Science (MACS).

Sinds de oprichting in 1989 wordt de prijs toegekend aan een jonge wetenschappers die excellente wetenschappelijke prestaties op het gebied van toegepaste wiskunde en mechanica leveren. De prijs werd uitgereikt tijdens de openingsceremonie van de jaarlijkse bijeenkomst van de GAMM, waar Gallistl zijn onderzoek presenteerde.

De prijs is sinds de oprichting uitgereikt aan veel inmiddels beroemde wiskundigen. Zo is bijvoorbeeld de winnaar van 1989, Alexander Mielke, tegenwoordig één van de meest invloedrijke toegepaste wiskundigen in Duitsland.

Richard von Mises was een Oostenrijks-Amerikaanse wiskundige die onder andere werkte aan numerieke wiskunde, solide mechanica, stromingsleer, statistiek en waarschijnlijkheidsrekening.

J.C. Vreeman (Jochem)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)