Zie Nieuws

Nieuwe digitale bibliotheek UT


In de digitale bibliotheek vind je alle wetenschappelijke literatuur waar je als UT’er toegang tot hebt of kunt krijgen. Per 15 augustus 2016 is de digitale bibliotheek op drie manieren vernieuwd:1.Je vindt literatuur via een nieuw zoeksysteemIn de digitale bibliotheek vind je literatuur via Scopus, Web of Science, Google Scholar, de A–Z lijst van databases, en FindUT. FindUT is vernieuwd: je zoekt nu via een nieuw systeem waarin het oude FindUT, Picarta, de UB Catalogus en de ITC Catalogus samenkomen. Op de startpagina van dedigitale bibliotheek lees je hoe je makkelijk literatuur vindt in ons nieuwe systeem.2.Je krijgt op een nieuwe manier toegang tot de digitale bibliotheekOm herkend te worden als UT’er en te zien waar je via de UT toegang tot hebt, zul je de databases moeten benaderen via de proxyserver. Op de campus van de UT merk je daar niets van, maar buiten de campus moet je een andere procedure volgen: het is belangrijk dat je altijd via de digitale bibliotheek naar de databases gaat, bijvoorbeeld naar Scopus. Je wordt dan automatisch via de proxyserver geleid. Je logt simpelweg in met je ICT-accountnummer dat begint met m of s als gebruikersnaam, en je zelfbedachte wachtwoord. Je hebt geen ‘Library VPN’-verbinding meer nodig. Die kun je voorlopig nog gebruiken als je buiten de campus bent, maar deze dienst zal uiteindelijk stoppen.3.Je vindt de digitale bibliotheek op onze nieuwe websiteDe dienst Bibliotheek & Archief is samengegaan met de dienst ICTS. We zijn nu samen LISA: Library, ICT Services & Archive. Je vindt de digitale bibliotheek op onze nieuwe, gezamenlijke LISA-website. Daar vind je ook onze overige dienstverlening.Wij zijn blij met de vernieuwingen, omdat we je nu beter van dienst kunnen zijn. Heb je toch nog vragen of suggesties voor verbetering? Neem dan contact op met de universiteitsbibliotheek.We helpen je graag.