HomeNieuwsUT-spinoff Solmates haalt belangrijke order binnen

UT-spinoff Solmates haalt belangrijke order binnen Levering PLD-machine aan imec

Solmates, een high tech spinoff van de Universiteit Twente, heeft een ‘high-profile’ order in de wacht gesleept, bij het toonaangevende researchcentrum voor nanoelektronica, imec in Leuven.

Solmates gaat een geavanceerde Pulsed Laser Deposition (PLD) machine leveren aan imec, wereldleidend onderzoekscentrum in nanoelektronica, in Leuven, België. Levering is gepland in het tweede kwartaal van dit jaar.

De PLD-apparatuur van Solmates is van doorslaggevende betekenis om nieuwe productieprocessen te versnellen: de machine kan bijvoorbeeld nieuwe materialen en bouwstenen maken voor chips,

Solmates wordt lid van imec’s programma ‘Beyond CMOS’, een programma dat de volgende stap voorbereidt in de miniaturisering van elektronische componenten, met nieuwe concepten en materialen. Solmates is bijvoorbeeld in staat om piëzo-elektrische laagjes op een chip aan te brengen of materialen zoals grafeen toe te passen in nieuwe devices.

Solmates’ PLD platform is een disruptieve productietechnologie. De laser maakt een plasma van het gekozen materiaal, waarna atoomlaag-voor-atoomlaag verschillende materialen kunnen worden opgebouwd met nieuwe eigenschappen – transparantie, magnetisme, geleidbaarheid. De techniek is intussen zo ver dat fabricage volgens industriële standaard mogelijk is, en is al in gebruik voor bijvoorbeeld toepassingen in micromechanische systemen (MEMS), LED’s en vermogens-chips. Solmates, voortgekomen uit het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de UT, heeft PLD van de laboratorium- naar de productieschaal gebracht en heeft belangrijke patenten in bezit voor de techniek.

Meer informatie: www.solmates.nl

Over imec: www.imec.be

ir. W.R. van der Veen (Wiebe)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)
+31 53 489 4244 | +31 6 12185692
 w.r.vanderveen@utwente.nl
Gebouw: Spiegel Tuin