HomeNieuwsRoboTeam Twente wacht zware opgave

RoboTeam Twente wacht zware opgave

Het moment is daar voor RoboTeam Twente: een jaar lang werkte het studententeam toe naar de RoboCup 2018. Dat toernooi gaat vandaag van start in het Canadese Montréal.

Zware opgave

RoboTeam Twente doet mee in de Small Size League. Dat is een competitie waarin robots maximaal 15 cm hoog mogen zijn een een maximum diameter van 18 centimeter. Ambitieus als het team is, heeft het gekozen voor de A-League, de hoogste van de twee divisies. En dat betekent dus een strijd tegen de beste teams van de wereld. Een flink aantal teams is al jarenlang actief, voor Roboteam Twente is het pas het tweede jaar. Bij het debuut in het Japanse Nagoya werd het team vorig jaar veertiende in een veld van twintig deelnemers.

In het afgelopen jaar werd gewerkt aan vele verbeteringen van de robots. Verdedigend had het team de zaakjes aardig op orde, ditmaal was de aanval aan de beurt. Een nieuwe kicker, die de bal met de juiste snelheid in de juiste richting moet spelen, verbetering in de methode van het dribbelen met de bal en een vernieuwend wapen in de steekpass: zomaar wat ontwikkelingen waarmee RoboTeam Twente dit jaar voor een nog beter resultaat hoopt te gaan.

Speelschema

Het toernooi trapt af met de poulefase, met poules van vier teams. RoboTeam Twente zette op haar Facebook-pagina alle tegenstanders op een rijtje. Het speelschema van RoboTeam Twente voor de groepsfase ziet er als volgt uit.

  • Maandag 18 juni, 17.00 uur (Nederlandse tijd):
    Wedstrijd tegen TIGERs Mannheim (Dui) 
  • Maandag 18 juni 21.30u:
    Wedstrijd tegen CMµs (USA) 
  • Dinsdag 19 juni, 21.30 uur:
    Wedstrijd tegen RoboDragons (Jap)

Hoe het schema er daarna uit ziet, is afhankelijk van de resultaten in de poule.

Volg het team

Alle wedstrijden zijn te live te volgen op het YouTube-kanaal van het team. Ook U-Today volgt RoboTeam Twente op de voet: verslaggever Jelle Posthuma is mee naar Canada. Lees hier zijn voorbeschouwing.

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)