Zie Nieuws

Veelbelovend talent Thijs Peeters coureur voor Electric Superbike Twente

Peeters behoort tot de top van Nederland in de OWCup en rijdt veel circuits in binnen- en buitenland. Hij strijdt mee voor de overwinning in de NK SuperCup 600 en reed meermaals podium in Oschersleben. Hij racet op een van de hoogste amateurniveaus, is 21 jaar en studeert aan de Saxion Hogeschool. Thijs Peeters is aangesteld als dé coureur voor Electric Superbike Twente. 

Peeters is erg gemotiveerd om deze zomer elektrisch te gaan racen voor Electric Superbike Twente. “De studenten werken aan een geweldig project. Een motor in een half jaar volledig ontwerpen en zelf bouwen! Ik kijk ernaar uit om deze zomer met hun ontwikkelde motor te mogen rijden. Daarnaast kan ik het mooi combineren met mijn eigen competitie waar ik in deelneem. Een nieuwe uitdaging met hopelijk veel prachtige resultaten. Natuurlijk het hoogst haalbare!”, besluit Thijs Peeters.  

Peeters is naast de races tevens betrokken in de testfase van Electric Superbike Twente. In deze fase probeert het team de motorfiets optimaal af te stellen naar de wensen van Peeters. “Het is voor mij een compleet nieuwe en bijzondere ervaring. Het is geheel anders dan ik gewend ben. Ik voorzie dat de racesport langzaam naar high-performance elektrische voertuigen gaat.” 

Teammanager Tim Veldhuis is erg blij met de keuze van Peeters. “Ik ben trots dat hij de races van de MotoE-competitie op onze volledig elektrische racemotor uit Twente rijdt. Aan Thijs hebben we een hele goede. Hij is een veelbelovend talent 

Onthulling van Peeters bij Electric Superbike Twente is hier te vinden:

Voor vragen, meer informatie of interviews: Tim Veldhuis (Teammanager) t.veldhuis@superbiketwente.nl of +31(0)6-534 536 97.  

Janneke van den Elshout
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)