Zie Nieuws

47e Batavierenrace en Batavierenfeest Save the date: 11 mei 2019

Heb jij wel eens de finish van de Batavierenrace op de campus van de UT gezien? Op zaterdag 11 mei 2019 kan jij er (weer)bij zijn! Op vrijdag 10 mei start vanuit het centrum van Nijmegen ’s werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace. De finish van de race vindt traditiegetrouw plaats op de campus van de UT en is een echte aanrader: kippenvel gegarandeerd. Wist je trouwens dat de Batavierenrace georganiseerd wordt door tien studenten waarvan er vijf in Enschede en vijf in Nijmegen studeren?

Batavierenfeest

Al jaren is het afsluitende Batavierenfeest onlosmakelijk met de Batavierenrace verbonden. Het Batavierenfeest staat bekend als het grootste studentenfeest van de Benelux en vindt ook plaats op het campusterrein van de UT. Elk jaar zijn er naar schatting 10.000 race-deelnemers en studenten die naar het afsluitende Batavierenfeest komen om er een onvergetelijke nacht van te maken.

Organisatie Batavierenfeest gestart

De organisatie van het Batavierenfeest is in handen van Campus & Facility Management. Het projectteam is onlangs gestart met de voorbereidingen. Het team 2019 bestaat uit: projectleider Wim Senger, Jelmer van Straelen, Jasper van der Kolk, Jeroen Meijaard en Nienke Oesterholt. De commissieleden sturen de verschillende commissies aan, zoals de commissie Terrein, Techniek & Logistiek, Veiligheid & Calamiteit en Horeca. De commissies bestaan grotendeels uit collega’s van Campus & Facility Management.

Samenwerking Feest en Race

De samenwerking tussen de organisaties van de Batavierenrace en het feest is in de afgelopen jaren geïntensiveerd. Er is overleg en samenwerking op verschillende vlakken zoals sponsoring, veiligheid en overnachtingen op de campus.

Kom kijken of word vrijwilliger!

Ook enthousiast geworden door het Batavirus? Kom vooral kijken bij de finish en het feest of beter nog: geef je op als vrijwilliger voor de Race!