Zie Nieuws

CloudCuddle Senior wint tweede prijs NENnovation Award

CloudCuddle Senior wint de tweede prijs van de NENnovation Award. CloudCuddle Senior heeft tot doel dat de zorg voor ouderen met dementie beter en goedkoper wordt. De CloudCuddle Senior (een bedtent) is flexibel, vriendelijk, sterk en goedkoop.

UT-student Emma Knijn (Industrial Design Engineering) studeert af bij het bedrijf CloudCuddle en is trots. "Mensen met dementie hebben onder andere last van een slecht dag/nacht ritme, dwalen rond en overschatten hun eigen mobiliteit waardoor er een grotere kans is dat ze uit bed kunnen vallen. De enige oplossing voor dit probleem is een Poseybed, een groot, duur, log gevaarte waarbij stalen buizen aan het bedframe zijn vast gemaakt. Hier komen veel kosten bij kijken waardoor er een goedkopere manier moet worden gezocht. CloudCuddle is een opblaasbaar ontwerp, de techniek hiervoor komt uit de kite-industrie, waardoor het enorm stevig wordt. Deze tent wordt flexibel inzetbaar op alle verpleegbedden en hierdoor wordt hij goedkoper."

NENnovation Award

Voor het tweede jaar werd de NENnovation Award uitgereikt. Dit doet NEN (Nederlands Normalisatie Netwerk) tijdens de viering van World Standards Day op 12 oktober 2018 in Den Haag. Normalisatie en innovatie zijn nauw met elkaar verbonden. Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten en daarmee de betrokkenheid van meerdere stakeholders. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en marktacceptatie krijgt een impuls.  

Janneke van den Elshout
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)