Nieuws

UT-onderzoeker Sarthak Misra in EenVandaag over needle steering

Woensdag 2 augustus zond EenVandaag een interview met UT-hoofdonderzoeker Sarthak Misra uit. Hij vertelt daarin over het werk van zijn team op het gebied van Needle Steering. Kijk het item hier terug.

Prof. dr. Sarthak Misra is hoofdonderzoeker bij het Surgical Robots Labatory (SRL), onderdeel van de afdeling Biomechenical Engineering. Het SRL doet onderzoek naar nieuwe, minimaal invasieve chirurgische technologieën. Needle steering is daar een onderdeel van. Met robotgestuurde naalden is het bijvoorbeeld mogelijk om veel preciezer dan nu op moeilijk bereikbare plaatsen in het lichaam te komen. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor betere diagnose en behandeling van patiënten.

Award

Op maandag 24 juli ontving Sarthak Misra in Montreal, Canada de Big on Small-award op de MARSS-conferentie 2017 (Manipulation, Automation and Robotics at Small Scales) in Montreal, Canada. Hij kreeg de prijs voor zijn bijdrages op het gebied van micro/nanomanipulatie.

Op de radio bij BNR 


Tevens was Sarthak Misra onlangs op de radio bij BNR. We staan aan de vooravond van een revolutie in de geneeskunde. Binnenkort worden artsen geholpen door big data en operatierobots, maar maken diezelfde robots de dokter straks overbodig?

Janneke van den Elshout
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)