Nieuws

Eurekite wint de prijs voor “Beste Startup” in de nano2start-wedstrijd op de MECSPE 2017

De Flexiramics-technologie van Eurekite is op 24 maart 2017 bekroond met de prijs voor de “Beste Startup voor de beste, industriële innovatie in de nanotechnologie en nieuwe materie” op de MECSPE-beurs in Parma.

Eurekite wint de prijs voor de “Beste Startup” in de nano2start-wedstrijd op de MECSPE 2017. MECSPE is een grote, jaarlijkse B2B-beurs in Parma, die in 2017 met 2.051 exposanten 45.817 bezoekers verwelkomde uit de belangrijkste sectoren van de industrie. Op de beurs waren 11 shows, variërend van Manufacturing 4.0, additief vervaardigen, robotica of materie. Eurekite was op de MECSPE voor de derde keer op het 'Nanotechnologie en nieuwe materie'-plein vertegenwoordigd, samen met diverse andere innovatieve bedrijven en onderzoeksinstellingen op het gebied van nanotechnologie. Het ging hierbij om een compleet programma met nanotechnologie-gerelateerde presentaties en video's, evenals diverse stands voor bedrijven en instellingen voor het tonen van hun innovaties.

Flexiramics

Eurekite werd bekroond met de prijs voor de “Beste Startup voor de beste, industriële innovatie in nanotechnologie en nieuwe materie" in de nano2start-wedstrijd. Deze wedstrijd werd gehouden onder de deelnemers aan het  'Nanotechnologie en nieuwe materie'-plein. “Het meest interessante deel van de beurs,” volgens sommige bezoekers. Eurekite presenteerde Flexiramics®, een flexibele keramische nanovezeltechnologie, en de toepassingsmogelijkheden om polymeerfilms met hoge prestaties voor verschillende gebieden te verbeteren, zoals flexibele elektronica. Volgens Massimo Perucca, Managing Director van Project Hub-360 en wetenschappelijk coördinator van het 'Nanotechnologie en nieuwe materie'-plein, “komt Eurekite met een zeer interessant businessmodel, waarbij het bedrijf zich met Flexiramics® als een oplossing positioneert; een baanbrekende technologie in de materieruimte".

Prestatie Eurekite 

Eurekite's team is erg trots op deze prestatie. “Deze prijs helpt ons Eurekite te positioneren als wereldwijde experts op het gebied van keramische nanovezels," zegt Gerard Cadafalch (CEO en mede-oprichter). “De deelname aan een manifestatie als deze, zet ons op de kaart tussen de Italiaanse en Europese markten.” De innovaties van Eurekite worden beschreven in een artikel van 4 pagina's in het tijdschrift Trattamenti e Finiture (behandelingen en afwerking), een tijdschrift gewijd aan de verwerking van materie met industriële experts als lezersdoelgroep. Bovendien kwam Eurekite in het nieuws van de nationale Italiaanse zender RAI. Toch blijft het bedrijf zich op groei toeleggen. Volgens Pavel Cholakov (Head of Business Development bij Eurekite), “zal 2017 een cruciaal jaar zijn voor de verdere ontwikkeling van onze technologie en businesscase. Deze prijs is een mooie motivatie voor ons om geconcentreerd te blijven en hard te werken.”

Gerard Cadafalch (CEO van Eurekite) ontvangt de prijs voor de Beste Startup in de nano2start-wedstrijd tijdens de MECSPE 2017 in Parma

Meer informatie

 www.eurekite.com - website van Eurekite
www.mecspe.com/en/ - MECSPE 2017