Nieuws

Meet and Greet met Constantijn en Dekker op Hannover Messe

Van maandag 24 t/m vrijdag 28 april 2017 vindt in Hannover de grootste technologiebeurs ter wereld plaats.

De Hannover Messe trekt ieder jaar ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen. De Universiteit Twente is vertegenwoordigd met onder meer de YuMi robot en Red Shift, de nieuwe zonneauto van Solar Team Twente. Op de eerste dag van de Hannover Messe heft Solar Team Twente een Meet and Greet met ZKH Prins Constantijn en staatssecretaris Dekker van Onderwijs. Dekker brengt ook de scholieren die meedoen aan de Hannover Messe Challenge een bezoek.

Constantijn en Dekker

Solar Team Twente is op maandag tussen 12:55 en 13:25 uur uitgenodigd voor een Meet and Greet met Prins Constantijn (StartupDelta) in het Holland Paviljoen in hal 4 (stand C52/D44). Aansluitend zal het studententeam deelnemen aan ‘Meet the Industry Giants’. Op maandagochtend tussen 09.25 en 11.45 uur brengt staatssecretaris Dekker een bezoek aan Solar Team Twente op de gezamenlijke Holland High Tech stand in hal 2 (stand C12). Tevens brengt Dekker in de middag tussen 14.30 en 15.00 uur een bezoek aan de Twentse scholieren die deelnemen aan de Hannover Messe Challenge.

Solar Team Twente presenteert Red Shift

Tijdens de Hannover Messe presenteert Solar Team Twente de unieke innovaties van de nieuwe Zonneauto, Red Shift; waarmee het team zal deelnemen aan de World Solar Challenge in Australië. “Met een aantal belangrijke ontwerpinnovaties maken wij een goede kans op de wereldtitel in Australië”, zegt Olivier Berghuis, teamleider van Solar Team Twente. De grootste verandering in het ontwerp ten opzichte van Red One, de zonneauto die in 2015 tweede werd tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, is dat de auto een halve meter smaller is geworden. “De nieuwe naam Red Shift, in het Nederlands roodverschuiving, staat voor de verschuiving van een tijdperk die wij te weeg willen brengen. Het is onze ambitie om bij te dragen aan een leefbare wereld waarin fossiele brandstoffen vervangen worden door duurzame systemen!”

Solar Team Twente is te bezoeken op de Hannover Messe in hal 2 stand C12 op de gezamenlijke Holland High Tech stand. Lees hier meer over de plannen van Solar Team Twente.

YuMi WritingDemo

De YuMi robot is een collaborative robot en wordt daarom ook wel een cobot genoemd. Dit soort robots is gemaakt om naast de mens te werken. Het gaat hier om een nieuwe technologie. De YuMi geeft een demo waarbij hij ingevoerde tekst in allerlei lettertypes op een bord kan schrijven. De YuMi is ook op de Hannover Messe in hal 2 stand C12 te vinden.

De YuMi is van het departement ‘Design, Production and Management’ van de faculteit ‘Engineering Technology’. Hij wordt gebruikt voor verschillende onderzoeksprojecten, zoals het optimaliseren van een flexibele assemblagelijn waarbij de robot samenwerkt met de mens of een automatische herkenning van acties aan de hand van camerabeelden.

Hannover Messe Challenge voor scholieren

Universiteit Twente, Saxion, Windesheim, TechYourFuture, Platform Techniek Deventer en Techniekpact Twente organiseren voor de tweede keer een uniek programma voor bovenbouw leerlingen van havo & vwo: de Hannover Messe Challenge. Met dit initiatief willen de samenwerkende partijen leerlingen enthousiasmeren voor een techniekstudie. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Solar Team Twente op de Hannover Messe kunt u contact opnemen met Gearte Nynke Noteboom (Communicatie Manager, Solar Team Twente):  +31 (0)6 36 06 61 44.

Martine van Hillegersberg
Persvoorlichter (aanwezig, ma, di, do)