HomeNieuwsUT- spin-off lanceert Homey in Verenigd Koninkrijk en Scandinavië
Homey UT spin off product

UT- spin-off lanceert Homey in Verenigd Koninkrijk en Scandinavië

Nederlands product gaat naar het buitenland

UT-spin-off Athom, het Nederlandse bedrijf achter Homey, kondigt vandaag de internationale lancering van haar product aan. Vanaf 31 maart zal Homey, het systeem dat al je apparaten met elkaar verbindt, beschikbaar zijn in winkels in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Dit is de eerste internationale stap van het bedrijf, dat eind dit jaar het grootste gedeelte van West-Europa wil bedienen. “We hebben een strak lanceringsbeleid per land, zodat we goede beschikbaarheid, informatie en compatibiliteit kunnen garanderen”, zegt Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van het bedrijf.

Lokale aanpassingen

“Doordat we per land lanceren, zorgen we ervoor dat Homey goed samenwerkt met apparaten die in dat specifieke land populair zijn”, vertelt Emile Nijssen (Creatief Directeur Athom). In dit kader zijn we onder andere de Hive Thermostaat, Amazon Echo, LightWaveRF, Sartano en Nexa aan het integreren. “Op deze manier stellen we iedereen in staat om Homey te gebruiken samen met de apparaten die je al hebt, kent en fijn vindt.”

Waar te koop?

In Nederland is Homey beschikbaar in verschillende winkels (Media Markt, iCentre en Ivizi) en bij online specialisten zoals ROBBshop en Domotica-shop. In het Verenigd Koninkrijk wordt Homey verkocht via Vesternet en heeft Athom een partner gevonden in Amazon Launchpad. Tronika, ioteksperten en Proshop zullen Homey in Scandinavië aanbieden via Biggerthings.io als distributeur. Ook is Homey in alle landen beschikbaar via www.athom.com.

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)