HomeNieuwsSave the Date: March for Science, 22 april

Save the Date: March for Science, 22 april

Alle Nederlandse universiteiten, de VSNU, en de LSVb nodigen studenten, docenten en wetenschappers uit om zich aan te sluiten bij de March for Science, op 22 april, Museumplein Amsterdam.

De March for Science staat voor beleid gebaseerd op bewijs en wil de wetenschap beschermen tegen politieke inhoudelijke bemoeienis.

De wetenschappelijke gemeenschap is inclusief, richt zich op empirisch onderzoek en houdt zich verre van ‘alternative facts’.

Wij nodigen wetenschappers, bezorgde burgers en iedereen die de wetenschap een warm hart toedraagt uit om met ons te demonstreren op 22 april 2017. Kom uit je lab, kantoor en woonkamer en laat jezelf horen!

Wetenschap is de fundamentele manier om te zoeken naar onderbouwde antwoorden; zij dient geen speciale belangen, noch mag zij op basis van meningen worden afgewezen. De kernwaarde van de wetenschap is de uitvoering van rationeel onderzoek zonder bijgeloof en vooroordelen. Goede wetenschap leidt tot goed onderwijs voor de komende generaties.

Dit is het moment dat voorstanders van wetenschappelijk onderzoek en evidence-based beleid hun stem laten horen om het gesprek met publiek en beleidsmakers te beïnvloeden. Wetenschap is niet partijdig. Wetenschap is niet links of rechts, niet progressief of conservatief. Echter, om de wetenschap vrij van politieke beïnvloeding te houden, dienen supporters van wetenschap nu hun stem te laten horen.

Er ontwikkelt zich een wereldwijde beweging. Bijna 400 steden over de hele wereld organiseren een March for Science op 22 april, om wetenschap te vieren en te beschermen. In Nederland sluiten wij ons aan bij deze beweging om onze stem te laten horen. Wij zijn voorstanders van wetenschap, studenten en bezorgde burgers, verenigd door respect voor de wetenschappelijke methode en een grenzeloze nieuwsgierigheid.

De March for Science in Amsterdam wordt een vreedzame demonstratie. Deze manifestatie zal tonen welke rol de wetenschap heeft binnen de samenleving doormiddel van interactieve demonstraties, keynote sprekers en een Milestone March die het publiek langs hoogtepunten van belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen leidt.

De March for Science verdedigt de wetenschap en wetenschappelijke principes, en het markeert het begin van onze beweging.

Alle Nederlandse universiteiten, de VSNU, en de LSVb nodigen studenten, docenten en wetenschappers uit om zich aan te sluiten bij de March for Science.

Contact: info@marchforscience.nl
Info& support:
https://www.marchforscience.nl 
Facebook/Twitter: @ScienceMarchNL

VSNU: http://www.vsnu.nl
LSVb: http://www.lsvb.nl 

March for Science - Netherlands
22 april 2017
12:00u - 16:00u
Museumplein Amsterdam
Science - not silence!