HomeNieuwsCrowdfunding Jesus Christ Superstar door studenten
JCS University of Twente

Crowdfunding Jesus Christ Superstar door studenten

Studenten van de UT, het Conservatorium en Artez AKI in Enschede zijn volop aan het repeteren voor de Jesus Christ Superstar show.

Nog niet eerder werkten alle culturele studentenverenigingen van de UT samen aan een dergelijke grote productie. Nieuw daarbij is de samenwerking met het Conservatorium en Artez AKI in Enschede. Jesus Christ Superstar komt op 24 en 25 april 2017 naar het Rabotheater Hengelo. En om dit mogelijk te maken is een crowdfunding actie opgezet.

Met het Jesus Christ Superstar project komen voor het eerst alle culturele studentenverenigingen bij elkaar. Normaliter geven deze verenigingen individuele voorstellingen binnen hun discipline (dans, muziek of theater). Door dit keer deze disciplines te combineren komen de verenigingen dichter bij elkaar en leren studenten van elkaar. Bandleden spelen met een dirigent; strijkers horen een drumstel; dansers zingen en zangers dansen.

Een project van deze omvang is nieuw volgens Cultuurkoepel Apollo. De commissie bestaat uit mensen met weinig tot geen ervaring. Ze worden ondersteund door lokale professionals (een regisseur, dirigent en choreograaf). Apollo hoopt in de toekomst meerdere grote projecten aan te kunnen. De eerste reacties van dansers, zangers en muzikanten op het verbreden van hun culturele horizon zijn zeer enthousiast.
Facebook : https://www.facebook.com/JCSUTwente

Kaarten

https://www.rabotheater.nl/zoeken/?q=jesus

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)