HomeNieuwsJong Talent Aanmoedigingsprijzen voor acht propedeusestudenten

Jong Talent Aanmoedigingsprijzen voor acht propedeusestudenten

Acht studenten in exacte en technische vakken van Universiteit Twente ontvangen vandaag een aanmoedigingsprijs van 500 euro bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) te Haarlem. De gelukkige winnaars zijn: Sven Dummer (Wiskunde en technische wiskunde), Tim Kokkeler (Natuurkunde en technische natuurkunde), Cathy Schmit (Informatica en technische informatica), Marleen van Hoorn (Biomedische technologie), Werner Schouten (Advanced Technology), Luuk Okkerman (Chemische technologie), Pascal Appel (Werktuigbouw- en materiaalkunde) en Ruben White (Civiele en maritieme techniek). Zij zijn de beste propedeusestudenten van hun studierichting op hun universiteit en behaalden het hoogste cijfergemiddelde van hun jaar.  

In totaal ontvangen 56 jonge talenten in de exacte en technische wetenschappen een aanmoedigingsprijs in Haarlem. Het gemiddelde cijfer dat zij behaalden was een 9,25. Voor de genomineerden in de natuurkunde en technische natuurkunde was dit gemiddelde met 9,44 het hoogst. Net als vorig jaar was circa 25 procent van de winnaars vrouw. Meer nog dan in voorgaande jaren, viel het de jury op dat veel genomineerden een omvangrijker studieprogramma volgden dan hun hoofdvakprogramma. Velen volgden nog een honoursprogramma of deden een dubbele bachelor (zoals informatica plus wiskunde).

Voor de opleidingen in de exacte en technische wetenschappen zijn de aanmoedigingsprijzen beschikbaar gesteld door: Fokker Technologies, het Havenbedrijf Amsterdam, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), de Koninklijke Nederlandse  Vereniging van Informatieprofessionals(KNVI), Novel-T, NWO-ENW, Océ, ORTEC, Philips, Shell  Global Solutions International, de Stichting Physica en Van Wijhe Verf.Voor opleidingen in de geneeskunde stelt de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) prijzen beschikbaar.

Afstudeerprijzen

Daarnaast worden ook dit jaar weer afstudeerprijzen (van 3.000 tot 5.000 Euro) voor Jong Talent uitgereikt. Vorige week werd bekend dat Myrthe Bruning (UT) een Shell Afstudeerprijs van 5.000 Euro wint en Tycho Brug (UT)  de Philips Afstudeerprijs voor Biomedische Technologie 2017 van 3.000 Euro. Belangrijke criteria voor de afstudeerprijzen zijn het innovatieve karakter, de theoretische onderbouwing en de betekenis voor de maatschappij. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem verzorgt jaarlijks de onafhankelijke jurering en de prijsuitreiking.  

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)