HomeNieuwsPrimeur voor Sandor Löwik met eerste Brinksma Innovation Grant

Primeur voor Sandor Löwik met eerste Brinksma Innovation Grant

Sandor Löwik heeft de eer de eerste Brinksma Innovation Grant in ontvangst te mogen nemen. De universitair docent bij de vakgroep NIKOS (BMS) ontving het beeldje en bloemen afgelopen vrijdag uit handen van Ed Brinksma bij de jaarlijkse Onderwijsdag.

Afgelopen jaar werd de Brinksma Innovation Grant geïntroduceerd: een prijs in de geest van het onderwijsvernieuwingsprogramma van voormalig rector Ed Brinksma. De winnaar van de Grant krijgt de mogelijkheid gedurende het komende half jaar verder te experimenteren met onderwijsvernieuwingen. Zijn of haar vakgroep krijgt daarvoor extra capaciteit.

Drempelconcepten

De eerste winnaar, Sandor Löwik, gaat aan de slag met zogeheten drempelconcepten. ‘Ik wil bepaalde academische vaardigheden die wij als docenten zo gemakkelijk vinden doorgronden’, aldus Sandor op de website van U-Today. ‘Het wordt gezegd dat wij als experts voor een klas staan, maar als experts zijn we in staat om slechts 30 procent van onze kennis over te brengen. Waarom kunnen we die andere 70 procent niet overdragen?’

Lees meer over zijn concept en de Onderwijsdag in het verslag van U-Today.