Nieuws

Talent op TEDxTwenteU 2016


De derde editie van TEDxTwenteU vindt plaats op 28 april op de campus van de Universiteit Twente. Veertien sprekers vertellen het verhaal van hun leven in korte talks van maximaal 18 minuten rondom het thema ‘Breaking Barriers’. Ruim de helft van hen is gelieerd aan de Universiteit Twente.

Bijvoorbeeld Maarten van Poppelen (student werktuigbouwkunde) vertelt namens het Solar Team Twente over de bouw van de zonneauto; hij laat zien wat een groep relatief onervaren studenten kan bereiken. UT- docent Juan Manual Jauregui Becker neemt zijn publiek mee op reis naar Mexico en Colombia. Hij verlegt in die landen ter plaatse grenzen door de lokale bevolking te helpen bij productontwikkeling. UT- alumnus Wil Konings inspireert het publiek door met ideeën te komen om de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren.

TEDx

TEDxTwenteU is verbonden aan het internationaal befaamde TED, waarbij sprekers van over de hele wereld hun meest innovatieve, baanbrekende en inventieve ideeën delen in een talk van maximaal 18 minuten. De x betekent dat het evenement onafhankelijk georganiseerd is en houdt in dat het evenement een kleinere versie is van TED van slechts één dag. Het unieke van TEDxTwenteU is dat het evenement geheel door studenten van de Universiteit Twente wordt georganiseerd en elk jaar een wisselende organisatie kent.

Bijwonen

Het is voor iedereen mogelijk om het evenement bij te wonen. Inschrijven kan via www.tedxtwenteu.com/register voor €15. Inschrijven kan tot en met 4 april.

Janneke van den Elshout
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)