HomeNieuws15 jaar ondernemend NIKOS

15 jaar ondernemend NIKOS

NIKOS – vakgroep voor Ondernemerschap, Strategie, Innovatie, International Management en Marketing aan de UT- viert het 15-jarig jubileum met een serie van vijftien openbaar toegankelijke Venture- en Master Classes.

De jubileumweek heeft plaats van 10-14 oktober. Ter gelegenheid van dit lustrum ondersteunt NIKOS het EREI (Enschede Refugee Entrepreneurship Initiative) als goede doel. Achttien vluchtelingen pitchen hun ondernemende ideeën tijdens de Venture Class op donderdag 13 oktober.

De lezingen die NIKOS de komende tijd aanbiedt zijn voor de hele UT en externe partijen interessant en toegankelijk. Prof. Petra de Weerd-Nederhof, vakgroepvoorzitter sinds 2015: “De tien Master Classes gaan over uiteenlopende onderwerpen en worden telkens georganiseerd door verschillende onderzoekers. De vijf Venture Classes zijn gericht op de praktijk en vinden in de avond plaats.”

Lustrumprogramma

In september organiseerde NIKOS al een Master Class over ‘teaching entrepreneurship’ in samenwerking met Saxion, en een succesvolle Venture Class over ‘entrepreneurial hapiness’. Het lustrumprogramma wordt op 12 oktober vervolgd met een Master Class over academisch ondernemerschap en sociale innovatie door Padmakumar Nair, directeur van de Indiase LM Thapar School of Management. Op 13 oktober geven Carla Millar van NIKOS en gastspreker John Mahon (Universiteit van Maine, VS) een middaglezing over hoe culturele verschillen tussen landen en groepen international management beïnvloeden, in relatie tot innovatie en ondernemerschap. Op vrijdag 14 oktober geven onderzoekers uit binnen- en buitenland korte ‘key notes’ en worden 2 afstudeerprijzen uitgereikt. Daarnaast vinden er 3 promoties plaats op de onderwerpen sociaal ondernemerschap, technology overdracht en technologie commercialisatie.

Enschede Refugee Entrepreneurship Initiative (EREI)

De Venture Class van 13 oktober opent met pitching sessies door DELITELABS teams. DELITELABS heeft als doel ondernemerschap te stimuleren in regio's met een hoge jeugdwerkloosheid, en voor kansarme jongeren, zoals vluchtelingen. Op dit moment neemt een groep van 18 vluchtelingen in Nederland deel aan dit programma. De UT brengt de huidige deelnemers een week naar het DesignLab om hen te ondersteunen bij het maken van prototypes voor hun producten en diensten. NIKOS heeft DELITELABS gekozen als het goede doel voor haar lustrum. De bedoeling is om EREI op te richten, een joint venture tussen DELITELABS en de UT. Diezelfde avond geeft Ray Quintana (Cottonwood Technology Fund) samen met NIKOS oprichter prof Aard Groen een presentatie tijdens de VentureClass getiteld ‘Internationalizing World Class Early Stage Funding’.

Meer informatie

Aanmelden (kosteloos) voor de diverse programmaonderdelen kan via https://www.utwente.nl/bms/nikos/anniversary15/registration/

Locaties: 12 oktober 15.45 Waaijer 2; 13 oktober vanaf 15.00 Gallery; 14 oktober Ravelijn. Lustrumgiften voor DELITELABS: Stichting Delitelabs, Oude Waal 4E,
1011BX AMSTERDAM,
NL39 TRIO 0390 9747 14
TRIONL2U

drs. M.M.J. van Hillegersberg - Hofmans (Martine)
Persvoorlichter (aanwezig, ma, di, do)