Zie Nieuws

Dream it, make it, share it!

Lezingencyclus

Een inspirerende lezingencyclus creative technology, actuele techniek en innovaties die uw organisatie kunnen beïnvloeden. Studenten en bedrijfsleven ontmoeten elkaar tijdens vijf vrijdagmiddagen. Geïnspireerd worden door boeiende sprekers met indrukwekkende internationale trackrecords op het gebied van kunst, techniek en innovatie.

De nieuwe technologieën en innovaties die de toekomst beïnvloeden. Hoe zien die eruit en door wie worden ze gemaakt? Wat gebeurt er wanneer kunst, technologie en innovatie samenkomen? En wat betekenen de ontwikkelingen op het gebied van tech, art & entrepreneurship voor uw onderneming en dat van uw businesspartners?

Wanneer en waar

Van 1 mei t/m 19 juni  vindt op vijf vrijdagen in samenwerking met de Universiteit Twente  bijzondere lezingen & workshops plaats. De lezingen in mei en juni zijn een ontdekkingstocht.  Voor ondernemers zijn er tevens korte workshops verbonden aan de lezingen.

Kosten

Voor € 350,00 kunt u deelnemen aan deze vijftal lezingen inclusief de workshops en een rondleiding door het Rijksmuseum Twenthe. 

Aanmelden?

Stuur een mail om deel te nemen aan deze reeks van vijf lezingen en workshops voor 15 april 2015 naar h.w.hoving@utwente.nl


Programma

Vrijdag 1 mei E-Motion

Robots met emotie, kunst als interface… In hoeverre kunnen we al communiceren met technologie? En wat brengt de toekomst? We ontdekken en blikken vooruit in deze lezing met de titel E-Motion.               

Vrijdag 8 mei Sound & Light

Kunst van zonnecollectoren, drones als straatverlichting, een glow-in-the-dark fietspap. En welk beeld vormt zich bij 20Hertz? Welke kansen bieden innovaties van licht en geluid? En hoe spreken ze tot de verbeelding?

Vrijdag 29 mei Technopoetry - Twente Biennale

Kunst door algoritmes, levende organismen uit de 3D-printer: the future is now! Eric Klarenbeek vertelt over zijn myceliumproject, Heinze Havinga vertelt over hun producten. Tegelijk barsten zowel het Maker Festival als de Twente Biënnale los in Enschede en pitchen studenten bij Creative Technology hun GOGBOT-installaties.            

Vrijdag 5 juni Wearable Tech

“The future is intimate, we want to be closer to ourselves”, concludeerde Kirsten Neidlinger. Dat resulteerde in SENSOREE. Wat is de toekomst van wearables en smart materials? En wat als het tot kunst verheven wordt?                 

Vrijdag 19 juni Tech & Entrepeneurship

Een goed idee is één. Daarmee succesvol worden is een volgende stap. Nederland wordt Silicon Polder, wordt steeds vaker gezegd. Wie zijn dé innovatieve entrepreneurs van 2015? En wat zijn de kansen voor Twente?

Sprekers zijn:

Kerndocent van dit programma is dr. Marielle Stoelinga 

  • dr. ir. Edwin Dertien – professor Robotics & Mechatronics Universiteit Twente & kunstenaar
  • Sylvain Vries – interaction artist                                            
  • Roos Meerman – onderzoeker & product designer      
  • Bas van Koolwijk – video- & audiokunstenaar                           
  • Willem Hoebink – ontwerper & beeldend kunstenaar voor de openbare ruimte
  • Eric Klarenbeek – ontwerper (‘designer of the unusual’) en founder ArTechLab Enschede
  • Kirstin Neidlinger, future concept designer                                      
  • Giels Brouwer – Sci sports succesvolle Start- up

Noteer alvast in de agenda

Vrijdag 1 mei – E - Motion

Vrijdag 8 mei – Sound & Light

Vrijdag 29 mei – Technopoetry – Twente Biënnale

Vrijdag 5 juni – Wearable Tech

Vrijdag 19 juni – Tech & Entrepreneurship

                     

UNIVERSITEIT TWENTE.