HomeNieuwsProfessor Kitty Nijmeijer zet nieuwe stap in carrière
Kitty Nijmeijer

Professor Kitty Nijmeijer zet nieuwe stap in carrière

Prof. Dr. Ir. Kitty Nijmeijer heeft na een dienstverband van 15 jaar besloten de overstap te maken naar de Technische Universiteit Eindhoven. De TU/e heeft een sterk profiel op het gebied van zowel de organische materiaalkunde als de procestechnologie, wat uitstekend past bij de kern van het onderzoek en onderwijs van Nijmeijer. De overstap biedt haar nieuwe kansen om de verbinding tussen nieuwe membraanmaterialen en de procestechnologische toepassing van membranen sterk neer te zetten. Ze krijgt dan ook ruimte om een nieuwe groep Membrane Separations op te richten. Het onderzoek zal zich voornamelijk richten op de ontwikkeling en toepassing van membranen op het gebied van duurzame energie en schoon water. 

Nijmeijer benadrukt dat zij altijd met zeer veel plezier bij de Universiteit Twente en de faculteit Technische Natuurwetenschappen gewerkt heeft. ‘De collegialiteit binnen de Universiteit, de faculteit en de groep membraantechnologie is bijzonder groot en gezamenlijk hebben we een prachtige opleiding en hoogwaardig onderzoek neergezet. Hiermee is een uitstekende basis gelegd voor een nieuwe stap in mijn wetenschappelijke carrière. Ik zie daarom uit naar een blijvende prettige en professionele samenwerking met de UT.’

Het College van Bestuur van de UT spreekt grote waardering uit voor Nijmeijer: “Zij heeft membraantechnologie op de kaart gezet en is daarmee altijd van zeer grote waarde geweest voor de UT. We wensen haar veel succes en zien ook uit naar een verdere samenwerking met haar en de TU/e”, aldus Rector Magnificus van de Universiteit Twente Prof. Dr. Ed Brinksma.

Na haar promotie bij de leerstoel Membraantechnologie van de UT in 2003 is Nijmeijer enkele jaren verantwoordelijk geweest voor het Europees Membraan-instituut (EMI) van de UT, dat inhoud geeft aan het valorisatieonderzoek van de leerstoel. Vervolgens heeft zij de overstap gemaakt naar het academische onderzoek en onderwijs en is zij sinds 2012 hoogleraar Membrane Science and Technology bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de UT.

drs. B.G. Lankhaar (Bertyl)
Woordvoerder CvB (momenteel directeur Kennispark Twente a.i.)