HomeNieuws3D-printspecialist Printr haalt investering van 750.000 euro op
Printr

3D-printspecialist Printr haalt investering van 750.000 euro op

De Enschedese start-up Printr heeft een investering van 750.000 euro opgehaald. Met dit geld wil het bedrijf het team uitbreiden en zijn besturingssysteem Formide klaarmaken voor lancering. De financiering is afkomstig van een aantal ervaren investeerders en ondernemers. Printr is opgericht door studenten en alumni Creative Technology van de Universiteit Twente en één van Saxion. 

Nieuwe generatie

Als specialist in 3D-printen streeft Printr ernaar “alle 3D-printers in de wereld te laten draaien met het besturingsplatform Formide”, zegt CTO Chris ter Beke. Dit platform is nu nog verpakt in een hardwarekastje, omdat de elektronica in de huidige printers niet krachtig genoeg is. Samen met fabrikanten wordt eraan gewerkt om de software in een volgende generatie printers te integreren.

“Ons besturingsplatform moet alle printertypes kunnen aansturen en een brede functionaliteit ‘in the cloud’ bieden”, schetst Ter Beke: “Het moet 3D-modellen kunnen manipuleren, controleren en corrigeren, de eigen printer via internet in de gaten houden en eenvoudig printers waar dan ook aansturen. Het idee is dat ontwikkelaars voor ons platform applicaties gaan maken en dat gebruikers betalen als ze een model dat met zo’n app is bewerkt gaan printen.”

Printr is opgericht door de voormalig UT-studenten Douwe Bart Mulder, Cecile van der Waal en Chris Ter Beke. Het complete Printr-team bestaat uit 14 personen.