HomeNieuwsWetenschapsmiddag Zabuki zoekt nieuwe naam
Kinderen ontdekken wetenschap bij Zabuki

Wetenschapsmiddag Zabuki zoekt nieuwe naam

Zabuki, de maandelijkse ‘Wetenschap en technologie middag’ van Enschede, is op zoek naar een naam die beter bij de inhoud past. Elke tweede woensdagmiddag van de maand houdt Twente Academy Young - het wetenschapsknooppunt van de Universiteit Twente - een buitenschoolse activiteit in de Performance Factory. Daar is ruimte voor 80 kinderen uit groep 5 t/m 8 om zelf te experimenteren met proeven aan de hand van een thema. 

De middag begint met een kindercollege van een wetenschapper. Daarna gaan de kinderen op een spannende ontdekkingstocht door te proeven, te ruiken, te horen, te zien en te voelen. In groepjes rouleren ze langs proefjes, experimenten en andere spannende activiteiten die met het thema van het kindercollege te maken hebben. De kinderen gaan dus zelf aan de slag! Op deze manier komen ook basisschoolkinderen op een leuke en interactieve manier in contact met de verrassende wereld van wetenschap en technologie. 

Meedenken 

Zabuki is een fantasienaam die de lading van de wetenschapsmiddagen niet dekt. We zijn dus op zoek naar een nieuwe naam. Daar hebben we de hulp van de kinderen voor nodig. Zelf of met hun klas kunnen ze een nieuwe naam voor de ‘Wetenschap en technologie middagen’ insturen. Als ze de winnende naam bedenken komt Twente Academy Young bij hen op school langs voor een middag vol wetenschap en technologie. De bedenker van de naam wint zelf ook nog een leuke prijs!

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)