HomeNieuwsBoekpresentatie Logistics and Supply Chain Innovation

Boekpresentatie Logistics and Supply Chain Innovation

Tijdens een speciale dinerbijeenkomst  voor meer dan 200 Duitse bedrijven in Dortmund presenteerde prof. dr. Henk Zijm (UT-IEBIS) op 8 september 2015 het boek “Logistics and Supply Chain Innovation – Bridging the Gap between Theory and Practice”. De bijeenkomst was onderdeel van het Zukunftskongress Logistik – Dortmunder Gespräche, dat jaarlijks wordt gehouden. Het boek behandelt een groot aantal innovatieve projecten zoals die zijn uitgevoerd door het instituut van de Nederlandse topsector Logistiek DINALOG (Dutch Institute for Advanced Logistics), waarvan Zijm de afgelopen vijf jaar wetenschappelijk directeur was, en het Effizienzcluster LogistikRuhr dat wordt aangestuurd vanuit het Fraunhofer Instituut voor Materialfluss und Logistik (Fraunhofer IML). Het vloeit mede voort uit een samenwerkingsovereenkomst die in juni 2014 werd gesloten tussen Dinalog en het Effizienzcluster/Fraunhofer IML, bij de ondertekening waarvan onder meer Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aanwezig waren. 

Het boek gaat uitgebreid in op de noodzaak van een verdere verduurzaming van de logistieke sector. Vijf thema’s worden elk middels een aantal projecten belicht: Logistiek en duurzaamheid, Stedelijke logistiek, IT-ontwikkelingen, value chain management en kennismanagement. Het is gericht op zowel onderzoekers als logistieke en supply chain managers in de industrie. De redactieraad verantwoordelijk voor de totstandkoming van het boek stond onder leiding van prof. dr. Henk Zijm, en bestond verder uit prof. dr. Matthias Klumpp (Universiteit van Duisburg-Essen), prof. dr. Michael ten Hompel (voorzitter Raad van Bestuur Fraunhofer IML) en prof. dr. Uwe Clausen (Lid Raad van Bestuur Fraunhofer IML).  

Het boek is als hardcover en als e-book verkrijgbaar bij Springer Verlag, Berlijn. Voor verdere informatie, zie http://www.springer.com/de/book/9783319222875.

drs. M.M.J. van Hillegersberg - Hofmans (Martine)
Persvoorlichter (aanwezig, ma, di, do)