Nieuws

Experiment in het Bos van start

Tijdens de Opening van het Academisch jaar op 5 september heeft Rector Magnificus Ed Brinksma het startsein gegeven voor Experiment in het Bos, een groots opgezet lustrumevenement op de campus van de UT. Op het evenemententerrein van de UT staan 14 domes (koepels) waarin iedereen op een toegankelijke manier kennis kan maken met verschillende wetenschappelijke vakgebieden, van robotica tot nanotechnologie en van gaming tot rijden op zonne-energie.

Scholenprogramma
Op schooldagen van 5 tot en met 23 september, bezoeken in totaal 3200 leerlingen van zestig scholen uit Overijssel de UT om op een speelse manier kennis te maken met de mogelijkheden van wetenschap en technologie. De nadruk ligt hierbij op 'doen' en 'beleven'.

Straattheater
Van 12 tot en met 15 september is het Experiment in het Bos ook 's avonds geopend. Stichting Accu zal op deze avonden samen met medewerkers en studenten van de UT straattheatervoorstellingen verzorgen.

Open Huis
Hoogtepunt van Experiment in het Bos is het Open Huis dat op 17 september plaatsvindt. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn familieleden, vrienden, omwonenden en alle andere geïnteresseerden welkom op de campus van de UT. Iedereen kan die dag uiteraard de domes bezoeken, maar er is veel meer. Zo organiseert de UT tal van inspirerende lezingen en rondleidingen door diverse laboratoria. Verder vinden er die dag allerlei sportieve en culturele activiteiten op de campus plaats.

Hier vindt u meer informatie over experiment in het Bos en het Open Huis van de UT.