MESA+ Universiteit Twente
Wetenschappers & GebruikersVoor wetenschappelijke bezoekers Industrie & EconomieMogelijkheden voor samenwerking Publiek & MediaAlles draait om nano Studenten & EducatieMeer over Nanotechnologie

Studenten & Educatie

Meer over nanotechnologie

Nanotechnologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het extreem kleine, de schaal van enkele atomen en moleculen. De nanowereld is fascinerend, omdat materialen op deze schaal opeens verrassende en compleet nieuwe eigenschappen krijgen. Op deze pagina vind je allerhande informatie die je kunt gebruiken voor profielwerkstukken of spreekbeurten. Ook vind je er informatie over de masteropleiding nanotechnologie. Een opleiding die je meeneemt naar de wereld van het extreem kleine. Deze opleiding is toegankelijk voor studenten die een technische bacheloropleiding hebben afgerond. 


MESA+ beschikt over een geavanceerd NanoLab van maar liefst 1250 vierkante meter groot. Dit gebouw is compleet trillingsvrij, omdat de minste trillingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld een langsrijdende auto in de straat, nanoproducten kan beschadigen. De onderzoekers in het lab dragen witte pakken, handschoenen, mutsjes en mondkappen. Niet omdat de nanomaterialen waarmee ze werken gevaarlijk zijn, maar om te voorkomen dat huidschilfers of haren het maken van nanostructuren verknallen. Wil je dit unieke laboratorium bezoeken? Dat kan. Op deze pagina vind je de mogelijkheden.