MESA+ Universiteit Twente
Wetenschappers & GebruikersVoor wetenschappelijke bezoekers Industrie & EconomieMogelijkheden voor samenwerking Publiek & MediaAlles draait om nano Studenten & EducatieMeer over Nanotechnologie
Cutting-edge onderzoek Cutting-edge onderzoek Breed scala aan technologieën Breed scala aan technologieën

Wetenschappers & Gebruikers

Voor wetenschappelijke bezoekers

MESA+ is één van de grootste nanotechnologie onderzoeksinstituten ter wereld. 525 onderzoekers werken er samen aan toonaangevend onderzoek op het hoogste niveau. Onder meer op de terreinen materiaalkunde, lab-on-a-chip-technologie, nanofotonica, nano-elektronica en nanofluïdica. Het streven naar excellentie staat centraal. MESA+-wetenschappers publiceren hun onderzoek in toptijdschriften op het gebied van nanotechnologie. Gemiddeld verschijnt er elke dag een gerefereerd artikel van de hand van een MESA+-wetenschapper.


Om samenwerking door de verschillende disciplines te stimuleren werkt MESA+ met een unieke structuur van Strategische Onderzoek Orientaties (SRO’s), waarbij zo’n 35 onderzoekers van samenhangende vakgebieden op één nieuw thema samenwerken. Deze werkwijze leidt tot grensverleggend interdisciplinair onderzoek, het versterkt de samenhang tussen lopend onderzoek en het vereenvoudigt het aanboren van compleet nieuwe onderzoekvelden.

MESA+ beschikt over een state-of-the-art NanoLab van 1250 m2. Wat dit laboratorium uniek maakt is dat het gebruikers een brede variëteit aan technologieën en apparatuur biedt waarmee ze een haast onbeperkt aantal toepassingen kunnen maken. Het MESA+ NanoLab wordt niet alleen gebruikt door UT-onderzoekers: 40 procent van de labruimte en apparatuur wordt gebruikt door industriële partners.