MESA+ Universiteit Twente
Wetenschappers & GebruikersVoor wetenschappelijke bezoekers Industrie & EconomieMogelijkheden voor samenwerking Publiek & MediaAlles draait om nano Studenten & EducatieMeer over Nanotechnologie
High Tech Factory High Tech Factory High Tech Fund High Tech Fund

Industrie & Economie

Mogelijkheden voor samenwerking

MESA+ is één van de grootste nanotechnologie onderzoeksinstituten van de wereld en heeft een jaaromzet van 50 miljoen euro. 525 onderzoekers werken er samen aan toonaangevend onderzoek op het hoogste niveau. Hierbij werken onderzoekers nauw samen het bedrijfsleven op het gebied van halfgeleiders, hoogwaardige apparatuur, life sciences, voedingsmiddelentechnologie, sensortechnologie en energiewinning. 40 procent van de labruimte en apparatuur van het NanoLab wordt gebruikt door industriële partners.


MESA+ onderscheidt zich al vele jaren door zijn ondernemende cultuur. Het stimuleert ondernemerschap bij zijn werknemers en ondersteunt ze daarbij. Het instituut staat daardoor aan de wieg van maar liefst 50 high tech spin-off bedrijven die ontwikkelde technologieën vermarkten. Deze bedrijven zorgen voor ongeveer 1.000 arbeidsplaatsen in de regio. MESA+ is onderdeel van Kennispark Twente, een omgeving waar innovatie voorop staat.

High Tech Factory van MESA+ biedt onderdak aan nano- en microtechnologiebedrijven die hier hun prototypen kunnen ontwikkelen en (serie)productie kunnen draaien. Het bevat onder meer hoogwaardige cleanrooms met test- en productiefaciliteiten. Via  apparatuurfonds High Tech Fund kan benodigde apparatuur worden aangevraagd die weer door de bedrijven geleased kan worden. Dit alles biedt (startende) ondernemingen de mogelijkheid om producten te testen en te produceren, zonder zelf enorme investeringen te hoeven doen.

Meer informatie vindt u op onze Engelstalige website