Links openen in nieuw Window

Het is al een tijdje mogelijk om links te laten openen in een nieuw window. Het is beter om hiervan zo min mogelijk gebruik te maken om meerdere redenen: als een link opent in het bestaande window blijf je in dezelfde website en kun je gemakkelijk terug naar de vorige pagina. In de handleiding onder hoofdstuk 3 staat hierover meer informatie.

Bij bestanden van het type "interne link" symbool interne link en "externe link" symbool externe link kunt u nu aan geven of de pagina waar de link naar toe verwijst geopend moet worden in een nieuw window. Van dit nieuwe window kunt u bovendien de hoogte en de breedte aangeven.

Dit doet u door op het 'bewerken pictogram' Bewerk eigenschappen site achter het betreffende bestand te klikken. U komt dan in het "Bewerk eigenschappen" scherm waarin u kunt aangeven of de link moet openen in een nieuw window en hoe groot dit nieuwe window moet zijn. Indien u geen breedte en hoogte aangeeft zal het standaard formaat van de bezoeker van uw website worden gebruikt.

webhare voorbeeld