Nieuwsbrief mei 2007 (NL)

Geachte WebHare gebruiker,

Voor u ligt een nieuwsbrief over de functionaliteiten in WebHare. In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen behandeld:

-

Nieuws
Nieuwe inlog!
Homepagina Universiteit Twente
Twente academy

-

Nieuwe functionaliteiten
UT-blog

-

Huidge functionaliteiten
Intranet
Mailingen

Nieuws

Nieuwe inlog!

In november 2006 heb ik via de nieuwsbrief laten weten dat er een campus licentie is afgesloten. Vanaf mei/juni 2007 zal het inloggen gebeuren door middel van het M-nummer (S-nummer of Derden-nummer).

De huidige inlog komt binnenkort te vervallen. Om het invoeringstraject soepel te laten verlopen, gaat ITBE eerst de inlog van de huidge gebruikers omzetten alvorens iedere

M-nummer van de UT-medewerker toe te voegen. Uiteraard zijn de M-nummers bekend, maar voor de omzetting van de accounts heeft de dienst ITBE de naam van de huidige inlog en het M-nummer nodig. Hierbij wil ik iedereen die een inlog account heeft op WebHare en/of een gezamenlijk account gebruikt, vragen om het online formulier in te vullen.

Stuur de link/nieuwsbrief door aan diegene die een gezamenlijk account gebruiken! Het gezamenlijk account komt namelijk straks te vervallen. (http://www.utwente.nl/projecten/webhare/mnummer.doc/)

Homepagina Universiteit Twente

De homepagina van de Universiteit Twente wordt mei/juni aangepast. Het betreft een tijdelijke aanpassing, omdat de UT een ‘brandings’ onderzoek heeft gestart, waarvan de uitkomsten ook gevolgen zullen hebben voor de webhuisstijl van de UT site(s). Aangezien er op korte termijn al wel veranderingen gemaakt moeten worden op de homesite, is het template enigszins aangepast. Zo is de doelgroepkeuze toegankelijker geworden en zal de interne berichtgeving weergegeven worden op een aparte, nieuwe webpagina voor medewerkers.

Twente Academy

Bureau Communicatie lanceert in mei een nieuwe website “Twente Academy”. Deze site helpt scholieren; het biedt huiswerkhulp voor 3,4,5 en 6 vwo aan en laat ook de eerste stappen in het studentenleven nemen. Bekijk de website op: http://www.twenteacademy.nl/

Nieuwe functionaliteiten

UT-blog

Naar aanleiding van een vraag binnen de universiteit is er een nieuwe functionaliteit aangemaakt. In het webpack was reeds het forum te gebruiken. Nu is er ook het UT-blog. In plaats van nieuwsitems, kunnen er ook teksten geplaats worden van een bepaalde grote. Op deze teksten kunnen de bezoekers van de site reageren. In het forum kan dat uiteraard ook, maar dan kan je alleen een onderwerp regel tonen, terwijl met de blog je gelijk een stuk tekst op de site ziet staan. Voor een voorbeeld, bekijk de testomgeving:
http://sites.b-lex.com/utblog/weblog/

Huidge functionaliteiten

Intranet

Wanneer je een map aanmaakt in WebHare en deze intra of intranet noemt, is deze al afgeschermd voor het World wide web. Alleen UT-medewerkers hebben toegang tot het intranet. Mocht het nog specifieker worden afgeschermd, dan zijn er diverse mogelijkheden. Bureau Communicatie kan op de volgende manier afscherming bieden voor een site of op mapniveau:

-

Zonder een intranet map aan te maken, kan een map afgeschermd worden, dat gebeurt via IP-nummer afscherming. Alleen UT-medewerkers kunnen bij het afgeschermde gebied.

-

Via een login en password kan de site of map afgeschermd worden

-

Alleen de (aantal) WebHare gebruikers kunnen bij het afgeschermde gebied.

Mailingen

De afgelopen tijd heeft Bureau Communicatie de vraag gekregen of er mogelijkheden zijn om een mooi opgemaakte document als mailing te versturen. Bureau Communicatie, het Alumnibureau UT en de PAO dienst gebruiken Pronuntio van B-lex (de leverancier van WebHare).

Ik ben aan het inventariseren of er meer (internet)gebruikers interesse hebben in een dergelijke mailing om nieuwsbrieven/berichten binnen (intern) de afdeling/dienst/instituut te versturen. Graag zie ik een mail tegemoet hoe vaak je zo’n nieuwsbrief/bericht zou willen versturen en om hoeveel adressen het gaat. Mail naar: a.vonrotz@utwente.nl