Wijzigingen niet (direct) zichtbaar

Als wijzigingen niet direct zichtbaar zijn kan dat twee redenen hebben. Ten eerst kan het komen omdat WebHare nog niet alle wijzigingen heeft geupload. Dit kan een tijdje duren, de groene vinkjes achter de bestanden geven aan of iets gepubliceerd is. Het kan ook komen doordat je computer de website opslaat en de oude versie opnieuw opent. Volg de volgende stappen om het probleem op te lossen:

Re-publish folder/ Site:

Soms kan het zijn dat WebHare nog het een en ander moet verwerken. Door de map opnieuw te publiceren kan je soms sneller resultaat zien. Dit doe je door met de rechter muisknop op de desbetreffende map te klikken, vervolgens ga je naar Republish en daar selecteer je of je hele site, of alleen het gedeelte dat je wilt herpubliceren.

Het kan dan nog steeds even duren voordat je de wijzigingen ziet. Achter je bestanden wordt aangegeven of een bestand gepubliceerd is, zie het groene vinkje: 

Zolang het publiceren nog niet voltooid is zie een geel bolletje of als het mis gaat een rood kruisje.

Verouderde versie van de pagina is nog op de pc opgeslagen

Browsers zoals Internet Explorer slaan websites lokaal op op je schijf. Dit doen ze zodat als je de website nog een keer bezoekt, ze niet alles van de server hoeven te halen. Hierdoor heb je sneller resultaat, maar kan er ook toe lijden dat je niet direct de geupdate versie van je pagina ziet. Vaak werkt het verversen van de website (F5) niet, wat je in dat geval moet doen is een zogenaamde ‘hard refresh’ van de pagina. Dit doe je door op CTRL-F5 te drukken. Als dit niet werkt kan je de website ook in een andere browser proberen te openen.