Selfservice

Zelf aan de slag:

Selfservice Portal ICT

Digitale bibliotheek

Producten en diensten aanvragen, hardware bestellen en instellingen wijzigen.

Zoeken in de digitale bibliotheek en tips over het vinden van artikelen en boeken.

ict

digitale bibliotheek

Boek verlengen

ISBN aanvragen

Om toegang te krijgen dient u zich aan te melden met uw lenernummer en wachtwoord. Lenernummer is het nummer (8 cijfers!) op de medewerker/studentenpas, zonder de

letter m of s.

Wie in eigen beheer een UT-gerelateerde publicatie verzorgt, moet zelf een ISBN (International Standard Book Number) aanvragen. De bibliotheek zendt binnen 3 dagen een e-mail met het ISBN en voor een proefschrift tevens een DOI (Digital Object Identifier).

boek verlengen

isbn

Afstudeerverslagen

Digitale tijdschriften

In University of Twente Theses vind je bachelor-

en masterscripties van UT studenten. Deze zijn full tekst en vaak open access beschikbaar.

Browse, lees en monitor wetenschappelijke tijdschriften via BrowZine.

afstudeerverslagen

browzine

UT publicaties zoeken

Woordenboeken

UTpublications is het open access repository van de Universiteit Twente. Hier vind je de full tekst wetenschappelijke output van de UT zoals tijdschriftartikelen, conferentiebijdragen, boeken, boeksecties en proefschriften. Veel van deze publicaties zijn vrij toegankelijk via dit repository.

De bibliotheek heeft meer dan 800 woordenboeken over diverse onderwerpen en talen. Zoek op het trefwoord ‘woordenboek’ of ‘dictionary’ in de

digitale bibliotheek.

Daarnaast biedt de UB een aantal woordenboeken online aan:

UTpublications

woordenboeken

Scopus

Web of Science

Scopus omvat een grote verzameling wetenschappelijke artikelen. Vaak met abstracts, veelal met referenties, en met een link naar de full text als die digitaal bestaat.

Artikelen komen uit peer-reviewed tijdschriften en van congressen. Scopus bestrijkt de domeinen van de natuurwetenschappen, en de technische, sociale en medische wetenschappen.

Scopus biedt een groot aantal zoek- en verfijningsopties, waaronder citatie-analyse tot 1996.

Web of Science bevat de samenvattingen van peer reviewed artikelen en congresbijdragen, aangevuld met citatiegegevens. Dit geeft de mogelijkheid om citaties terug te zoeken tot 1945 (natuurwetenschappen) of 1956 (sociale wetenschappen).

De tijdschriften opgenomen in Web of Science staan ook bekend als "ISI tijdschriften" en bezitten een Impact Factor.

scopus

webofscience

WebRoomBooking

 

WRB is het systeem waarmee je eenvoudig projectruimtes kunt reserveren. Deze ruimtes bevinden zich in diverse gebouwen (Bastille, Horsttoren, Ravelijn, Spiegel en Vrijhof). Reserveren doe je op de hier onder gelinkte website, de huisregels (sleutel ophalen, etc.) kunnen per gebouw verschillen.

 

wrb