Meld phishing (adressen en nadere informatie)

Meldadressen phishing:

Organisatie

Adres

Opmerkingen

ABN AMRO bank

valse-email@nl.abnamro.com

 

ING bank

valse-email@ing.nl

 

RABObank

valse-email@rabobank.nl

 

PayPal

spoof@paypal.com

spoof@paypal.nl

Engelstalig

Nederlandstalig

Ebay

spoof@ebay.com

spoof@ebay.nl

Engelstalig

Nederlandstalig

Skype

security@skype.com

Engelstalig

Yahoo

phishing-priority@cc.yahoo-inc.com

Engelstalig

Microsoft Outlook

report_spam@outlook.com

Engelstalig

Universiteit Twente

security@utwente.nl

 

Google heeft een paar methoden om phishing te melden. Als er een phish is verstuurd waarbij je moet reageren via e-mail en het adres waar de mail naar toe moet is een @gmail.com adres, dan kun je gebruik maken van de link https://support.google.com/mail/bin/request.py?hl=en&contact_type=abuse.

Betreft het een phish waar je naar een URL moet gaan op https://spreadsheets.google.com/ dan vindt je op de phish-pagina een link voor het melden van die phish.

Er zijn organisaties die gebruik maken van Google Apps en hun eigen domeinnaam daar op afbeelden. Komt er phish van die domeinen, dan heeft Google daar een aparte meldpagina voor. Die is te vinden op http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=en&answer=134413.

Voor meer algemene phishing meldingen kan gebruik gemaakt worden van de anti-phishing werkgroep, die te bereiken is onder reportphishing@antiphishing.org. Deze zorgt ervoor dat de informatie verspreid wordt naar anti-spam scanners, zoals ook op SURFmailfilter draait. Voor phishing links kun je ook naar https://www.google.com/safebrowsing/report_phish/ gaan om die te melden. Dan verschijnen in diverse browsers waarschuwingen als een gebruiker daar naartoe gaat.