Spam e-mail

Spam-mail markeren zodat ze bekend gemaakt worden aan ons spam-filter (let op: dit werkt alleen voor externe mails die niet vanuit utwente.nl zijn verzonden).

Stap 1: Dubbelklik de e-mail die je aan wilt melden

Stap 2: klik in deze e-mail links boven op ‘File’

Stap 3: Er verschijnt een lijst met opties. Klik in het midden onderaan deze pagina op ‘Properties’

Stap 4: er verschijnt opnieuw een popup, waar je onderaan de ‘Internet headers’ ziet staan.

Stap 5: Selecteer de inhoud uit dit ‘Internet headers’ veld (ctrl + a, en vervolgens rechter muis knop ‘copy’)

Stap 6: Open een programma als Wordpad of Microsoft Word en plak de tekst in dit systeem (ctrl + v, of rechter muis knop ‘plakken’).

Stap 7: In de ‘geplakte’ tekst zie je een 4-tal termen met website links staan.

X-Antispam-Training-Forget: Via deze URL is het mogelijk om SURFmailfilter alles te laten vergeten wat hij geleerd heeft over deze mail.

X-Antispam-Training-Nonspam: Via deze URL is het mogelijk om SURFmailfilter te vertellen dat zijn beoordeling dat de mail spam was, niet correct is.

X-Antispam-Training-Phish: Via deze URL is het mogelijk om SURFmailfilter te vertellen dat de mail een phishing mail is. Anders dan bij de andere URL's moet je na het aanroepen van deze URL nog iets meer doen. Als er een Link(s) in de mail staat, moet je bij de phishing link(s) (ook genoemd: URL) een vinkje zetten om het SURFmailfilter specifiek die links te leren herkennen.

X-Antispam-Training-Spam: Via deze URL is het mogelijk om SURFmailfilter te vertellen dat de mail spam is.

Stap 8: Plak de bijbehorende link in je web-browser en bezoek de link. Vervolgens zie je een melding die er ongeveer uit ziet als onderstaand: