Wat is jouw mening over het beheren van onderzoeksdata?

data

Landelijke survey

Hoe ga je om met eisen van onderzoeksfinanciers en de Universiteit Twente voor het beheer van je onderzoeksdata? In hoeverre maakt research data management (RDM) deel uit van je dagelijkse werkzaamheden als onderzoeker? Heb je behoefte aan technische faciliteiten? Krijg je genoeg ondersteuning?

Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) wil graag weten hoe onderzoekers in Nederland denken over research data management. Het invullen van de Engelstalige survey duurt maximaal 10 minuten. Door jouw deelname kunnen we onderzoekers aan de Universiteit Twente beter ondersteunen. De survey sluit op 15 augustus 2016.

button

Over LCRDM

LCRDM is opgezet door SURF, op verzoek van de VSNU (vereniging van universiteiten). De Nederlandse universiteiten, universitaire medische centra, hogescholen en onderzoeksinstellingen zijn vertegenwoordigd in werkgroepen die overleggen over alle aspecten van research data management in Nederland.

The Universiteit Twente neemt deel aan de werkgroep Bewustwording/Engagement. Je helpt deze werkgroep door de survey in te vullen en je mening te geven over RDM.

Meer informatie over het beheren van onderzoeksdata

Ga voor meer informatie naar de pagina’s van Library, ICT Services & Archive over research data management. Wil je je verdiepen in RDM en begeleid worden bij het opzetten van je data management plan? Meld je dan aan voor onze cursus Data Management. Neem voor overige vragen contact op met je informatiespecialist.