SharePoint FAQ

https://wiki.utwente.nl/sharepoint/_media/test23.jpg?w=400&tok=606cc1

Hieronder vind je de veel gestelde vragen over het gebruik van SharePoint. Vind je hier niet het antwoord op jouw vraag?  Kijk dan voor meer informatie in de Producten en Diensten catalogus van LISA.

Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Wat is SharePoint?

SharePoint is een op het web gebaseerd system dat helpt om informatie van een project, vergadering of document met andere gebruikers van je afdeling, project team of organisatie te delen. Dit kan binnen de campus maar ook buiten de campus. Kijk voor meer informatie in de Producten en Diensten catalogus van LISA.

Hoe log ik in op SharePoint?

Surf naar de website: https://SharePoint.utwente.nl Klik daar op “Sign in” in de rechter bovenhoek.


https://wiki.utwente.nl/sharepoint/_media/faq_sharepoint1.png
Klik op de volgende pagina op:

·

“Windows Authentication” wanneer je een ICT account van de Universiteit Twente hebt en gebruik hier je M<nummer>@utwente.nl en bijhorende wachtwoord.

·

“Other login” om met een Yahoo, Facebook of Microsoft Live ID account in te loggen.

Het is misschien nodig het pijltje in de selectie box aan te klikken zodat de keus tussen “Windows Authentication” en “Other login” tevoorschijn komt.

Hoe krijg ik mijn eigen SharePoint site?

Wanneer je bent ingelogd op SharePoint kun je een formulier vinden om een eigen site aan te vragen. Het formulier is te vinden op de hoofdpagina https://SharePoint.utwente.nl.

·

Als het formulier is verzonden krijg je onmiddellijk een bevestigingsmail.

·

Na een aantal minuten is de site gemaakt en krijg je een e-mail met de benodigde informatie.

·

Wanneer een gesprek is aangevraagd zal een Technische IT support specialist contact met je opnemen om het gesprek te plannen.

Waar kan ik de voorwaarden van het gebruik van SharePoint vinden?

De voorwaarden voor het gebruik van SharePoint staan in de Producten en Diensten catalogus van LISA.

Wie is verantwoordelijk voor de correctheid van mijn data in SharePoint?

De bezitter van de site is verantwoordelijk voor de site.

Hoe kan ik makkelijk notities toevoegen?

OneNote is geïntegreerd in SharePoint. OneNote is ook een applicatie van Microsoft Office. Het bestaat ook als app voor de tablet of smartphone.

Hoe log ik in op mijn SharePoint site?

Gebruik de website https://SharePoint.utwente.nl om in te loggen op SharePoint.
Wanneer je een student of medewerker bent:

·

Kies: “Windows Authentication” wanneer je een ICT account van de Universiteit Twente hebt en gebruik hier je M<nummer>@utwente.nl en bijhorende wachtwoord.

·

Anders: “Other login” om met een Yahoo, Facebook of Microsoft Live ID account in te loggen.

Is Microsoft Office nodig voor het gebruik van SharePoint?

Nee dit is niet nodig. Microsoft web apps zorgen er voor dat je bestanden kan openen en bewerken binnen de web browser. Het niet hebben geïnstalleerd van MS Office geeft je wel een aantal beperkingen.

Hoe kan ik mensen uitnodigen voor mijn site?

Klik op “Share”, in de rechter bovenhoek van de site.

Wat als ik hulp nodig heb?

Lees deze FAQ. LISA biedt ondersteuning in de vorm van maatwerk, de kosten worden dan doorberekend. In overleg met een Accountmanager van LISA kunnen afspraken gemaakt worden over ondersteuning bij functionaliteit, vormgeving, opleidingen en informatie analyse. Verzoeken voor maatwerk lopen via een ondersteuningsverzoek bij de Servicedesk ICT.

Welke internet browsers worden ondersteund?

SharePoint 2013 werkt het beste met Internet Explorer(versie 8 of hoger), Google Chrome, Mozilla Firefox of Apple Safari. Ook is het gebruik via smartphone of tablet geoptimaliseerd.

Wat is data classificatie in SharePoint?

Data classificatie in SharePoint is in lijn met de regelgeving van de Universiteit Twente: Classificatierichtlijn Informatie en Informatiesystemen Universiteit Twente. Op dit moment zijn alleen die classificaties “standard” en “sensitive” te gebruiken.

Wat is het verschil tussen een TeamSite en een ProjectSite?

Wanneer je informatie wil creëren, organiseren of delen kun je de template voor Team Site gebruiken. De template bevat een plek om documenten op te slaan, een lijst voor aankondigingen, een kalender, een contact lijst en een lijst voor links. Een Team Site wordt gebruikt om gegevens op te slaan voor lange termijn routine informatie van een afdeling. Ook wordt het gebruikt voor korte termijn informatie van een speciaal project dat over meerdere afdelingen is verspreid. Standaard heeft Team sites een “wiki page home page. “Team Task” en “features” geactiveerd.
Een Project site stelt mensen in staat om in een organisatie effectief samen te werken in kleinere projecten. Project manager hebben snel een idee wat er zich afspeelt binnen het project en team leden kunnen snel zien hoe het werk dat ze doen binnen de context past. Via een Project site kan ook data worden gedeeld.

Wat is het verschil tussen een site en een pagina?

Een site is een collectie van content wat pagina’s, lijsten en documenten kan bevatten. Een pagina is een enkele webpagina waar content kan worden weergegeven.