Nieuwe ontwikkelingen webapps & dashboards

Hierbij nodigt ICTS je uit voor het Broodje IT van 16 december 2015.

Vanuit het ICTS Ontwikkelcentrum willen we jullie graag laten kennismaken met een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van webapplicaties, dashboards en informatievoorziening.

De manier waarop applicaties ontwikkeld en aangeboden worden is continu in beweging. Met de opkomst van flexplekken, thuiswerken en bring-your-own-device is het steeds belangrijker dat informatie en applicaties online bereikbaar zijn. Men verwacht daarbij ook de functionaliteit en het gebruiksgemak van een traditionele desktop applicatie. Met de hoeveelheid applicaties en informatie is het een hele kunst om de zaken overzichtelijk te presenteren.

We zullen jullie niet vermoeien met de technische uitdagingen, maar willen jullie graag laten zien wat de nieuwe mogelijkheden zijn.

Informatievoorziening via dashboards - Rob Klapwijk

Door middel van dashboards is het mogelijk om informatiekanalen te bundelen en op een overzichtelijke manier te presenteren. Rob zal een aantal mogelijkheden van een dashboard  voor Onderwijs ontwikkelt in Business Objects demonstreren en iets vertellen over de verdere ontwikkelingen.

BackOffice applicaties - Cor de Gelder

Met het huidige aanbod op internet kan het toch nog eens gebeuren dat je geen geschikte applicatie vindt voor je administratie. Gelukkig heeft het ICTS Ontwikkelcentrum een platform waarmee we snel administratieve webapplicaties kunnen bouwen, bij de insiders bekend als APEX. Cor laat je de nieuwe mogelijkheden en look & feel van APEX 5 zien.

Selfservice applicaties - Ferdy du Chatenier

Van simpele webformulieren tot uitgebreidere applicaties, voor dagelijks gebruik op je werkplek of vanaf je telefoon, selfservice applicaties zijn er in verschillende soorten en maten. Ferdy neemt jullie mee in de ideeën voor een nieuwe generatie webapplicaties.

Programma

Datum: woensdag 16 december 2015

Tijd: 12.00 uur tot 13.15 uur

Plaats: Ravelijn 2503

Powerpoint presentatie (PDF)

Klik op het plaatje om de powerpoint presentatie (PDF) te zien (intranet).