Dag van de Leraar

Op dinsdag 5 oktober vindt de Dag van de Leraar plaats. Zoals je in het plaatje kunt zien, is het symbool voor de Dag van de Leraar een appel. Waarom? De appel staat symbool voor kennis, groei en ontwikkeling. De leraar is de spil in het onderwijs en is onlosmakelijk verbonden met de kennis, groei en ontwikkeling van mensen in onze maatschappij. Zo staat te lezen op de website van De Dag van de Leraar.

Uitnodiging

ELAN wil graag tijdens deze dag onze aanstaande docenten en wetenschapsprofessionals in het zonnetje zetten! Vandaar dat wij het volgende programma hebben samengesteld en jullie hiervoor van harte willen uitnodigen:

Programma

12.30 uur: Ontvangst en lunch

12.40 uur: Welkom

door Jan van der Veen

Opleidingsdirecteur ELAN

12.45 uur: Samen nieuw onderwijs ontwikkelen*

door Fokke Hoeksema

docent Wiskunde Marianum te Groenlo

deelnemer aan de Community of Learners/docent ontwikkelteam wiskunde

13.15 uur: Discussie

13.30 uur: Afsluiting

door Jan van der Veen

Locatie

De ontvangst vindt plaats in de Foyer van de Waaier. Daar staat ook een heerlijke lunch klaar.

Het programma zal vervolgens plaatsvinden in gebouw Carré, zaal 2K.

Interesse? Meld je aan!

In verband met de reservering van de lunch, kun je je hier aanmelden voor de dag van de leraar.

*

Samen nieuw onderwijs ontwikkelen

Fokke zal ingaan op hoe het team het afgelopen schooljaar heeft gewerkt aan enkele wiskundeonderwerpen. Daarbij werden samen met collega’s nieuwe lesontwerpen gemaakt, literatuur bestudeerd en werd ieders lesuitvoering door de collega’s bezocht en nabesproken. Deze zogenaamde lesson study methode, een vorm van intervisie, wordt onder andere in Japan veel toegepast. Wat levert dit op, waar moet je op letten als je dit zelf wilt doen en hoe krijg je collega’s mee? Een verslag uit de praktijk.