Science Alliance zoekt stagiaire

Bedrijf

Science Alliance is een intermediaire organisatie die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een internationale speler op het scheidsvlak van wetenschap en markt. Met ruim 30 medewerkers initieert en beheert zij internationale netwerken vanuit vestigingen in Den Haag en Shanghai. Naast de netwerkactiviteiten organiseert Science Alliance jaarlijks bijeenkomsten, cursussen en specifieke intermediaire diensten. Tevens verricht zij onderzoeks- en advieswerkzaamheden die gerelateerd zijn aan haar missie. Zij organiseert haar werk binnen de units Life Sciences & Health, Chinadesk, Internationaal Recht, Beleid, Regionale Innovatie en Wetenschapscommunicatie.

Medewerkers bij Science Alliance hebben gevoel voor wetenschap én markt.

Ze zijn energiek, daadkrachtig en betrouwbaar. Het bedrijf is jong en ondernemend.

Afdeling

De Unit Wetenschapscommunicatie (WTC) houdt zich op het moment o.a. bezig met:

-

Op de Hoogte: Studie en beroepskeuzevoorlichting voor middelbare scholieren.

Leerlingen krijgen de unieke kans met professionals of wetenschappers in discussie te gaan over studie- en beroepsperspectieven en van dichtbij te ervaren hoe het er aan toe gaat op de werkvloer.

-

In de Diepte: Wetenschappelijke en professionele verdieping voor het voortgezet onderwijs.

Docenten en decanen worden op levendige wijze geïnformeerd over de meest recente en aansprekende ontwikkelingen die van toepassing zijn op het vakgebied dat zij onderwijzen.

-

Den Haag Centraal: Beleidscompetitie voor middelbare scholieren.

Leerlingen volgen workshops van beleidsmedewerkers, politici en medewerkers van kennisinstellingen om een oplossing te bedenken voor een actueel, maatschappelijk probleem, waarna ze hun beleidsvoorstel verdedigen in een slotdebat in de Tweede Kamer.

-

Science Marketing: Een internationaal congres over het ‘verkopen’ van wetenschap aan verschillende doelgroepen, gepland eind 2010.

-

Wetenschap voor Patiënten: Een interactieve website waar onderzoek en onderwijs op het gebied van medische kennis wordt gedeeld met patiënten.

-

Het opzetten en verder ontwikkelen van nieuwe projecten, binnen of buiten de eigen unit.

Jouw kans

Het betreft een uitdagende en veelzijdige stage op het grensvlak van onderwijs, wetenschap en technologie. Tijdens de stage staat de student met zijn benen midden in de maatschappij en doet hij waardevolle ervaring op in de omgang met vertegenwoordigers van onder meer overheden, bedrijven, kennisinstellingen en scholen. De student krijgt een specifieke onderzoeksopdracht in de vorm van een inventarisatiestudie, marktonderzoek of pilot-project. Dit kan onderdeel zijn van een reeds bestaand project, maar ook een op zichzelf staande studie om te ontdekken waar nieuwe kansen liggen. Daarnaast wordt de student nauw betrokken bij de uitvoering van de lopende projecten.

Wij zoeken

We zoeken iemand met verantwoordelijkheidsgevoel en talent voor organisatie. Hij of zij moet zelfstandig kunnen werken, initiatiefrijk zijn en doorzettingsvermogen hebben. Daarnaast beschikt de student over goede communicatieve vaardigheden en kan hij of zij op representatieve wijze de afdeling vertegenwoordigen bij bijeenkomsten en evenementen. De studierichting is niet van doorslaggevend belang, maar affiniteit met wetenschapscommunicatie en/of natuurwetenschappen is gewenst.

Ondernemende en enthousiaste WO-studenten worden uitgenodigd om te reageren. De gewenste startdatum is 1 september 2010, eventueel eerder. De duur van de stage is minimaal 4 maanden met een minimum van 32 uur per week. In ruil daarvoor krijg je een stagevergoeding van ca. € 350,- per maand, een energieke en dynamische werkomgeving met veel jonge en enthousiaste collega’s.

Interesse?

Stuur dan een e-mail met motivatie en CV naar Lotte van den Berg:

L.vandenberg[at]science-alliance.nl. Vermeld als onderwerp ‘Stage WTC’. Kijk voor meer informatie bij ‘Projecten’ op onze website: www.science-alliance.nl.