Ontwerpproject

Het Ontwerpproject

Doel van het ontwerpproject is de kennismaking met het gehele traject van het ontwerpen van een softwaresysteem, vanaf de eerste informele specificatie door een klant tot en met het afleveren en presenteren van een gedocumenteerd softwareproduct. Het Ontwerpproject kan beschouwd worden als een oefening in de beroepspraktijk, waarbij bovendien nog veel geleerd wordt over een bepaald deel van de informatica. De duur van het ontwerpproject is een semester. Afhankelijk van de eigen studieplanning kan worden gekozen in welk semester het project wordt uitgevoerd.

Met wie voer je het Ontwerpproject uit?

Het ontwerpproject wordt uitgevoerd door groepen van vijf studenten. Zoek een groepje mensen met wie je goed denkt te kunnen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan zaken als gewenste werktijden (hoe vroeg wil je 's ochtends beginnen?), stijl van werken en interesses (ook naast de opleiding). Je werkt immers een heel semester lang intensief met hen samen.

Wanneer kun je deelnemen aan het project?

Het Ontwerpproject maakt deel uit van het derdejaarsprogramma van de bachelor INF. Je kunt, afhankelijk van je eigen studieplanning, zelf kiezen in welk trimester je het project wilt uitvoeren. Een voorwaarde voor deelname is dat je voldoet aan de voorkenniseisen. Vóór aanmelding is het noodzakelijk dat je al een projectgroep (bij voorkeur 5 studenten) gevormd hebt.

Waar vind je meer gedetailleerde informatie?

Vanaf cursusjaar 2009/2010 wordt BlackBoard gebruikt als algemene informatiebron voor het ontwerpproject en de te kiezen opdrachten. Zie ONTWERPPROJECT op BlackBoard. De inschrijving van groepen en het kiezen van de opdrachten loopt via het systeem WORST (Weergaloos Opdrachten Registratie Systeem Twente; product van een eerder ontwerpproject).