3 vacatures bij de vakgroep

3 vacatures bij de vakgroep

Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid

Faculteit Gedragswetenschappen

Universiteit Twente

De vakgroep Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid is een jonge vakgroep die zich vanuit een
(sociaal-)psychologisch perspectief bezig houdt met de vraag hoe de psychologie een bijdrage kan leveren aan een veiliger samenleving. Het onderzoek en het onderwijs van de vakgroep concentreert zich op drie thema’s: risicoperceptie en –communicatie, conflict en crisismanagement en de antecedenten van risicovol, antisociaal en crimineel gedrag. Daarbij aansluitend verzorgen we sinds februari 2011 een nieuwe afstudeerrichting binnen de Master Psychologie: Conflict, Risico en Veiligheid (CRV). In verband met de belangstelling voor deze track van studenten en de verdere profilering van ons onderzoek zijn wij op zoek naar onder andere twee nieuwe Universitair Docenten die op enthousiaste, slagvaardige en innovatieve wijze een bijdrage willen leveren aan het onderwijs en onderzoek van onze vakgroep. Een van deze vacatures betreft een:

Universitair Docent Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid (38 uur per week, v/m)

Uitdaging

·

Je levert een bijdrage aan een van de drie onderzoekslijnen van de vakgroep: daartoe behoren de opzet en coördinatie van onderzoek, de acquisitie van nieuwe fondsen en de begeleiding van promovendi.

·

Je geeft samen met een van onze andere docenten het onderzoekspracticum Risico- en Conflictpsychologie (een practicum gericht op onderzoeksvaardigheden). Daarnaast ontwikkel je een keuzevak in de B3 en/of coördineer je de Bachelor- en Mastertheseprojecten van onze afstudeerrichting.

·

Uiteraard horen ook de begeleiding van projectgroepen in de Bachelor alsmede de begeleiding van Bachelor en Masterthese projecten tot je werkzaamheden.

Profiel

Voor deze functie zoeken wij een sociale wetenschapper, bij voorkeur een psycholoog, die is gepromoveerd op het terrein van conflict-, risico- of veiligheidsvraagstukken of promotieonderzoek heeft gedaan dat daar duidelijke raakvlakken mee heeft.

Tevens zoeken we een Universitair Docent met specifieke kennis op het terrein van groepsdynamiek en –interventies (38 uur per week, v/m)

Uitdaging

·

Je levert een bijdrage aan een van de drie onderzoekslijnen van de vakgroep: daartoe behoren de opzet en coördinatie van onderzoek, de acquisitie van nieuwe fondsen en de begeleiding van promovendi.

·

Je ontwikkelt samen met een vaardighedendocent het nieuwe vaardighedenpracticum Groepsdynamiek en –interventie in de Master Psychologie. Je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor de cursus en verzorgt zelf ook een deel van de training. Daarnaast ontwikkel je een keuzevak in de B3 en/of coördineer je de Bachelor- en Mastertheseprojecten van onze afstudeerrichting.

·

Uiteraard horen ook de begeleiding van projectgroepen in de Bachelor alsmede de begeleiding van Bachelor- en Mastertheseprojecten tot je werkzaamheden.

Profiel

Voor deze functie zoeken wij een gepromoveerd (sociaal-) psycholoog met goede kennis van groepsdynamiek, een interventiefocus en met ervaring in het vaardighedenonderwijs.

Voor beide UD functies geldt dat als je:

-

Mogelijkheden ziet om het psychologisch onderzoek met behulp van technologie te versterken, of

-

Ziet hoe technologische ontwikkelingen bij kunnen dragen aan gedragswetenschappelijke vraagstukken en omgekeerd;

-

goed thuis bent in gangbare en vernieuwende statistiek en methodologie;

-

aantoonbare affiniteit hebt met onderwijs aan studenten;

-

ervaring hebt met subsidieverwerving;

-

en tevens een mooie lijst van publicaties hebt,

je voor ons de ideale kandidaat bent en we graag met je in gesprek willen.

Aanbod

Als woon- en leefomgeving biedt Twente zowel stedelijk vertier, als rust ruimte en een prachtige natuur. De UT biedt je een inspirerende werkomgeving waarin ondernemerschap en samenwerking met andere disciplines gestimuleerd worden. De faculteit Gedragswetenschappen investeert in Psychologie, wat kansen biedt voor mensen die mee willen bouwen aan de groei van deze discipline.

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband voor een periode van 2 jaar. Vervolgens behoort een vast dienstverband, bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden, tot de mogelijkheden. Je salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.195,00 (salarisschaal 11) en maximaal € 4.970,00 (salarisschaal 12) bruto per maand bij een voltijds dienstverband

Tot slot zoeken we ook nog een Docent Psychologie voor de Master track Conflict, Risico en Veiligheid (38 uur per week, v/m)

Uitdaging

In de master volgen de studenten een vaardighedenpracticum Groepsdynamiek en –interventie waarin zij leren en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het begeleiden van groepen en het ontwerpen van groepsinterventies. Samen met een Universitair Docent word je verantwoordelijk voor het ontwerpen en geven van deze cursus. Daarnaast lever je een bijdrage aan het Bacheloronderwijs waar de ontwerpbenadering een belangrijke plaats inneemt. Je begeleidt en coördineert kleine groepjes en individuele studenten bij opdrachten, beoordeelt die opdrachten en verzorgt feedback.

Profiel

Voor deze functie zoeken wij een enthousiast docent met organisatietalent en trainings- en coachingservaring. Bij voorkeur heb je recentelijk je studie Psychologie afgerond. Inhoudelijke kennis van het CRV-domein is een pre. Wij zoeken iemand die het begeleiden van studenten als een grote uitdaging ziet en die ook onze studenten wil uitdagen het beste uit zichzelf te halen.

Aanbod

Als woon- en leefomgeving biedt Twente zowel stedelijk vertier, als rust ruimte en een prachtige natuur. De UT biedt je een inspirerende werkomgeving waarin ondernemerschap en samenwerking met andere disciplines gestimuleerd worden. De faculteit Gedragswetenschappen investeert in Psychologie, wat kansen biedt voor mensen die mee willen bouwen aan de groei van deze discipline.

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband voor een periode van 2 jaar. Je salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 2.379,00 en maximaal € 3.755,00 (salarisschaal 10) bruto per maand bij een voltijds dienstverband.

Informatie en sollicitatie

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met de vakgroepvoorzitter, prof. Dr. E. Giebels (e-mail: e.giebels@utwente.nl, tel. 053-4895272).

Je sollicitatie, vergezeld van een Curriculum Vitae, kun je tot 13 juni a.s. richten aan de Universiteit Twente (via de link “solliciteer direct”). De vacaturetekst kun je vinden op de volgende site: http://www.utwente.nl/vacatures/).

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Als woon- en leefomgeving biedt Twente zowel stedelijk vertier als rust, ruimte en een prachtige natuur.

In de faculteit Gedragswetenschappen (GW) vinden bachelor- en masteropleidingen plaats op het gebied van psychologie, communicatiewetenschappen en onderwijskunde. Het onderzoek in de faculteit is verdeeld over uiteenlopende thema's als Veiligheid en Gezondheid, Arbeid en Organisatie, Kennis en Onderwijs, en Technologie en Media. Op deze gebieden richten wij ons op het analyseren van problemen in de samenleving die te maken hebben met gedrag van mensen en vervolgens op het zoeken naar effectieve oplossingen om met deze problemen goed om te kunnen gaan.

Vanwege de groei die wij binnen Psychologie doormaken zijn er volop carrièrekansen. Op dit moment hebben wij diverse vacatures voor Universitair Docent, Docent en voor een Stagementor, waarvoor gelijktijdig wordt geworven.