Decentrale Onderwijs Prijs

Herman Oosterwijk wint Decentrale Onderwijs Prijs

Bij Gezondheidswetenschappen heeft Herman Oosterwijk de Decentrale Onderwijs Prijs (DOP) gewonnen. Hij won een wisselbeker en een bos bloemen, aangeboden door studievereniging Sirius. Met het winnen van de DOP is hij tevens genomineerd voor de
Centrale Onderwijs Prijs.

De prijs werd op 7 maart aan hem uitgereikt tijdens een feestelijke lunch in het Atrium van Ravelijn. Op basis van stemmen van studenten werd een top 3 van genomineerde docenten gevormd.
Over Herman Oosterwijk gaven studenten aan dat hij een duidelijke en sterke mening heeft. Hiermee daagt hij studenten uit om een eigen mening te vormen en kritisch te zijn. Zijn colleges bevatten veel interessante verhalen waarmee hij de studenten weet te boeien.

Docente Janneke Alers eindigde op de tweede plaats. Studenten vinden haar colleges duidelijk en waarderen dat zij goed naar hen luistert en graag met ze mee denkt. Dat zij daarnaast over een gezonde dosis zelfspot beschikt, heeft er ook aan bijgedragen dat zij de tweede plaats heeft behaald.

Sabine Siesling heeft de derde plek bemachtigd. Ondanks haar ambitieuze carrière als onderzoeker, weet zij altijd tijd te vinden voor studenten. Soms kunnen studenten zelfs middag in de nacht een e-mail van haar verwachten. Zij staat ook altijd open voor de input die studenten geven en dit wordt zeer gewaardeerd.