Tenure Track

De tenure trackpositie staat open voor zeer getalenteerde wetenschappers van wie de verwachting bestaat dat die kandidaat kan uitgroeien tot professor. Een tenure track heeft (indicatief) een duur van 10 jaar bij instroom op het niveau van assistent professor naar uiteindelijk bevordering tot professor. Deze persoon start in een tijdelijke aanstelling van maximaal 6 jaar. Onderscheidend ten opzichte van andere landen is dat de tenure track van de UT bij overgang naar een vaste aanstelling niet eindigt. De tenure track garandeert, bij positieve resultaten, een positie als professor.

Het is mogelijk om op verschillende niveaus in de tenure track te stappen. Dit is afhankelijk van ervaring en prestaties in voorgaande posities. Er worden met alle tenure track kandidaten helder geformuleerde individuele prestatieafspraken per loopbaanstap gemaakt. Uitzonderlijk talent kan sneller doorstromen als hij/zij aan de criteria voldoet.

Talentvolle wetenschappers die in de tenure track komen kunnen rekenen op een warm welkom en goede ondersteuning gedurende hun track. Tenure trackers kunnen deelnemen aan het mentorenprogramma en individuele coaching via het Career Development Center. Tevens kunnen zij deelnemen aan één van de vele trainingen, zoals een training over het verwerven van subsidies, via het Centre for Training and Development.

Neem voor meer informatie contact op met Remke Schwartz, contactpersoon Tenure Track.