Zie Programma dag 1

Tech & Science Experience

Tijdens de Hannover Messe Challenge heb je zelf de touwtjes in handen!

 Je kiest zelf welke van onze workshops of lezingen je op de eerste dag wil bijwonen, en of je dat in ronde 1 of 2 doet. Tijdens de ronde waarin je geen activiteit kiest, ga je je onderdompelen in de wereld van de Tech & Science Experience beurs. Op deze beurs kun je je laten inspireren door demo's van vette bedrijven en je kunt je op de beurs aanmelden voor een van de rondleidingen. 

RONDLEIDINGEN

Rondleiding: Virtual Reality Lab

Een interactieve rondleiding in het prachtige VR-lab van de universiteit. Hier wordt flink gebruik gemaakt van VR brillen en augmented reality om producten te ontwerpen of onderzoek te doen. Deze hypermoderne ruimte heeft alles wat een VR-fan van droomt en overal mag gebruik van gemaakt worden. Kom kijken, maar vooral ervaren, in het VR-lab.

Rondleiding: Designlab

In het DesignLab ontwerpen onderzoekers en studenten van verschillende disciplines oplossingen voor vraagstukken die verder gaan dan puur technologie. Ze kunnen hun concept of prototype direct testen met behulp van bijvoorbeeld een 3D printer of virtual reality-bril. Niet alleen onderzoeksgroepen van de universiteit komen met vraagstukken, ook bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties dragen onderzoeksonderwerpen aan. Novel-T is één van die bedrijven.

Rondleiding: TechMed

Het Technisch Medisch (TechMed) Centrum is een toonaangevende innovatiehub die impact heeft op de gezondheidszorg door uitstekende onderzoeks-, innovatie- en onderwijsprogramma's. Het TechMed Centre is uitgerust met de modernste infrastructuur, variërend van onderzoekslaboratoria, preklinische proeftuinen en gesimuleerde ziekenhuisomgevingen

Rondleiding: Robotics lab

In het Robotics & Mechatronics (RaM) Lab van de Universiteit Twente werken onderzoekers en studenten aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica. In de toekomst helpen robots ons met bijvoorbeeld operaties, inspecties en reddingsacties. 

Rondleiding: Drone vliegen

Kies voor de rondleiding Drone vliegen en kom naar de SMART XP, een inpirerende ruimte op de campus van de Universiteit Twente. Kom van alles te weten over drones, de 'drone cage' en bestuur zelf een drone!