de 5 winnende teams van de online Hannover Messe Challenge 2021!

🏆 SAMEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING
Bedrijf: Stichting Samen tegen Voedselverspilling
Team: Fairaway (Arnar, Johan & Rens)
School: Bataafs lyceum – Hengelo

Juryoordeel

"We hebben lang getwijfeld tussen twee groepjes; die van Pierson en die van Fairaway. Uiteindelijk is de winnaar van de challenge voor ons Fairaway geworden. Dit kwam doordat hun onepager goed aanloot bij wat er vanuit de Hannover Messe gezocht werd; het is duidelijk dat ze de design cyclus doorlopen hebben en ze hebben naast hun idee ook goed het probleem op papier gezet waar ze vandaan komen en waarom ze dan tot deze oplossing zijn gekomen.

Wel nog een eervolle vermelding voor Pierson: het idee vonden wij hier heel erg creatief en goed bedacht. Maar doordat de onepager toch een aantal belangrijke onderdelen miste hebben wij deze niet als winnaar aangewezen."

🏆 ONTWERP DE MICROSCOOP VAN DE TOEKOMST
Bedrijf: Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie
Team: Alle HENS aan dek! (Eline, Sophie, Nienke & Hanne)
School: Canisius – Almelo

Juryoordeel

"We waren het er unaniem over eens dat het team ‘Alle HENS aan Dek’ de beste uitwerking van onze challenge hadden. Wat er voor ons uitsprong was de mooie en duidelijke vormgeving, het zelfgemaakte diagram, en de moeite die overduidelijk in het geheel gestoken was. Qua inhoud hebben zij de problemen die wij aangegeven hadden volledig meegenomen, en zijn zij met een creatieve en goed onderbouwde oplossing gekomen. Hun oplossing sprong er bovendien uit omdat zij het volledige proces van de onderzoekscyclus meenamen, van operatie van de patiënt tot de data-analyse achteraf. In het kort een goed uitgevoerde en complete casus!"

🏆 DEEPFAKES MET DEEP IMPACT
Bedrijf: PersonalAIze
Team: Artificial Data (Wiesje, Jochem, Daniël & Dion)
School: Veluws College Walterbosch – Apeldoorn

Juryoordeel

"Morph-it is een technologie die veel kan helpen met het toegankelijker maken van media. Niet alleen kan het kosten in het internationaal maken van media verlagen waardoor men meer toegang kan krijgen tot buitenlands materiaal, maar ook kwaliteit kan naar boven gaan gezien non-verbaal taalgebruik van belang is voor veel uitzendingen."

🏆 FILTERBUBBELS & FABELFUIKEN
Bedrijf: Radboud Universiteit - iHub
Team: Bubbel Blazende Fabeltjeskrant (Mara, Mirthe, Jasmin & Tychon)
School: Veluws College Walterbosch - Apeldoorn

Juryoordeel

"In de korte tijd, die jullie gegeven is, hebben jullie een tweevoudige, concrete en werkbare oplossing voor het probleem van de Filterbubbels en Fabelfuiken gegeven. Dit met een uitstekende onderbouwing en dit allemaal mooi en overzichtelijk vorm gegeven. Leuk dat jullie een voor ons onbekend stuk geschiedenis van YouTube hebben opgeduikeld. We konden eerst maar moeilijk geloven dat YT als datingsite begonnen is."

🏆 VAN AFVAL NAAR WAARDE
Bedrijf: Gemeente Leiden
Team: Gooische Meiden (Miyu, Anna, Joey & Sterre)
School: Comenius College – Hilversum

Juryoordeel

"De onepager van De Gooische Meiden is unaniem gekozen tot winnaar van de HMC Challenge Van Afval naar Waarde. De jury prijst het goede onderzoek naar de omvang van het probleem en de heldere onderbouwing voor de oplossing. De onepager ziet er aantrekkelijk uit. De Gooische Meiden hebben duidelijk de feedback van de gemeente en de studentcoach vertaald tijdens het werkproces. De oplossing is haalbaar en aantrekkelijk voor de consument."

De 5 winnende Onepagers