Hannover Messe Challenge [Online editie]

doe mee aan de grootste scholieren denktank van Nederland en win € 250,- met je team!  

Datum: 12 en 13 april 2021
Voor wie: 4/5 havo en 5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland. 
 Deelname: in teams van min 3 tot max 6 leerlingen    
Locatie: Deels online, deels op school
 Kosten: Gratis 

Hannover Messe Challenge 2021

Op 12 en 13 april 2021 vindt de Hannover Messe Challenge plaats. Normaal gesproken bestaat het evenement uit een tweedaags programma met op dag 1 workshops/lezingen op de Universiteit Twente en op dag 2 een bezoek aan de grootste technologiebeurs: de Hannover Messe. In 2021 gaan we het net even anders doen! 

Het programma 

Het programma is speciaal voor deze editie in een nieuw, online jasje gestoken. De regionale VO-HO netwerken organiseren samen de grootste scholieren denktank van Nederland. In teams gaan de leerlingen aan de slag met een uitdagende challenge om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken. De challenges zijn echte vraagstukken ontwikkeld door bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Leerlingen in 4/5 havo en 5/6 vwo die geinteresseerd zijn in wetenschap en technologie kunnen meedoen aan de Hannover Messe Challenge. Zit jij in 3 havo of 4 vwo en ben je erg gemotiveerd om mee te gaan, dan kun je contact opnemen met de organisatie. 

Het programma vindt plaatst op maandag en dinsdagmiddag tussen 13.00 – 16.00 uur en is geheel gratis. In teams van 3 tot 6 leerlingen ga je aan de slag. Jullie kiezen vooraf aan welke challenge je wil meedoen. De centrale programma onderdelen zullen online te volgen zijn, het werken aan de challenge kan fysiek in de teams op je eigen school. Elk team krijgt een online studentcoach toegewezen en wordt begeleid door een docent op school. Er zijn beperkte plekken, schrijf je dus snel in want vol = vol.

Bekijk hier alle informatie over het programma.
Ga naar het programma
De inschrijving gaat open op 1 februari 2021. 

Ontdek jouw toekomst in de wetenschap of technologie

Hoe vind je de studie die past bij wat jij wilt bereiken in de toekomst? We snappen dat het in deze tijd erg lastig is om je goed voor te bereiden op een goede studiekeuze. We hopen met deze online editie van de Hannover Messe Challenge het enthousiasme voor een vervolgopleiding in de wetenschap en technologie te stimuleren. Universiteit of hogeschool, welke opleidingsroute je ook kiest, na je studie komen alle routes samen. Want bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. Hoe ze dat doen? Vraag het ze zelf! Tijdens de grootste leerlingen-denktank van Nederland - de Hannover Messe Challenge. Je komt in contact met bedrijven en studenten. Gebruik deze kans om alle vragen die je hebt te stellen! 

VO-HO netwerken

De Hannover Messe Challenge [online editie] wordt georganiseerd door de regionale VO-HO netwerken.