Hannover Messe Challenge [Online editie]

Volgend jaar (weer) meedoen? Blok 25 & 26 april 2022 in je agenda!

TERUGBLIK HANNOVER MESSE CHALLENGE 2021

Op 12 en 13 april 2021 heeft de eerste online editie van de Hannover Messe Challenge plaatsgevonden. Normaal gesproken bestaat het evenement uit een tweedaags programma met op dag 1 workshops/lezingen op de Universiteit Twente en op dag 2 een bezoek aan de grootste technologiebeurs: de Hannover Messe. In 2021 hebben we het net even anders gedaan!

Het programma is speciaal voor de online editie in een nieuw, online jasje gestoken. De regionale VO-HO netwerken organiseren samen de grootste scholieren denktank van Nederland. In teams gingen de leerlingen aan de slag met een uitdagende challenge om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken. De challenges bestonden uit echte vraagstukken ontwikkeld door bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Leerlingen in 4/5 havo en 5/6 vwo die geinteresseerd zijn in wetenschap en technologie konden meedoen aan de Hannover Messe Challenge.

 Bekijk hier de foto's en filmpjes
 Bekijk hier alle Onepagers
 Bekijk hier de winnende teams

Ontdek jouw toekomst in de wetenschap of technologie

Hoe vind je de studie die past bij wat jij wilt bereiken in de toekomst? We snappen dat het in deze tijd erg lastig is om je goed voor te bereiden op een goede studiekeuze. We hopen met deze online editie van de Hannover Messe Challenge het enthousiasme voor een vervolgopleiding in de wetenschap en technologie te stimuleren. Universiteit of hogeschool, welke opleidingsroute je ook kiest, na je studie komen alle routes samen. Want bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. Hoe ze dat doen? Vraag het ze zelf! Tijdens de grootste scholieren denktank van Nederland - de Hannover Messe Challenge. Je komt in contact met bedrijven en studenten. Gebruik deze kans om alle vragen die je hebt te stellen! 

VO-HO netwerken

De Hannover Messe Challenge [online editie] wordt georganiseerd door de regionale VO-HO netwerken.