Hannover Messe Challenge

save the date: 20 & 21 april 2020. Ontdek jouw toekomst tijdens de Hannover Messe Challenge!

Misschien maak jij over een paar jaar met jouw team wel de koelkast die zelf boodschappen bestelt en het eten bereidt. Zorg jij ervoor dat zelfrijdende auto’s de gewoonste zaak van de wereld zijn. Of ontwikkel je digitale technologie waarmee we langer en gezonder leven. Lijkt dat nog ver weg? Dat dachten de mensen die smartphones en drones ontwikkelden waarschijnlijk over die uitvindingen toen ze op school zaten. Hé, de wereld zit gewoon op je te wachten om verbeterd te worden!

The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.Steve Jobs, oprichter Apple

Wanneer: 20 en 21 april 2020
Voor wie: 4/5 havo en 5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland
Waar: Universiteit Twente (Enschede) en Hannover Messe 
Waarom: Ontdekken welke kanten jij op kunt in de technologie
Hoe: Volledig verzorgd tweedaags evenement inclusief vervoer naar Hannover

Impressie 2019

Bekijk hier de foto impressie van HMC 2019. Of bekijk de aftermovie! 

Vind de studie die past bij jouw toekomstbeeld

Hoe vind je de studie die past bij wat jij wilt bereiken in de toekomst? Misschien vind je techniek wel interessant, maar zie je jezelf nog niet in een witte jas in een laboratorium staan. Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. In de wetenschap en technologie heb je oneindig veel méér baanmogelijkheden.

Ga de uitdaging aan tijdens de Hannover Messe Challenge

Universiteit of hogeschool, welke opleidingsroute je ook kiest, na je studie komen alle routes samen. Want bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. Hoe ze dat doen? Vraag het ze zelf! Tijdens de grootste technische schoolreis van Nederland - de Hannover Messe Challenge - ontmoet je wetenschappers en bedrijven die high tech oplossingen ontwerpen voor uitdagingen in de wereld.

Twee dagen top programma

In 2020 vieren we het eerste lustrum van de Hannover Messe Challenge. Voor de 5e keer organiseert het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen een twee-daags top programma. Dag 1 is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops van topwetenschappers. Na een uitdagend en sportief avondprogramma ga je slapen op de campus, zodat we op dag 2 al vroeg met bussen kunnen vertrekken naar de Hannover Messe beurs. Dat is de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld. Loop over de beurs en laat je inspireren door alle innovatieve gadgets & technologieën.