Hannover Messe Challenge [Online editie]

De HMC heeft onlangs plaatsgevonden. Benieuwd?
Check het fotoalbum & de Onepagers!

DOE MEE AAN DE GROOTSTE SCHOLIEREN DENKTANK VAN NEDERLAND EN WIN € 250,- MET JE TEAM!

 Datum: 12 en 13 april 2021
 Voor wie: 4/5 havo en 5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland. 
 Deelname: in teams van min 3 tot max 6 leerlingen    
 Locatie: Online 
 Kosten: Gratis

Hannover messe challenge 2021

Op 12 en 13 april 2021 vindt de Hannover Messe Challenge plaats. Normaal gesproken bestaat het evenement uit een tweedaags programma met op dag 1 workshops/lezingen op de Universiteit Twente en op dag 2 een bezoek aan de grootste technologiebeurs: de Hannover Messe. In 2021 gaan we het net even anders doen!

Het programma

Het programma is speciaal voor deze editie in een nieuw, online jasje gestoken. De regionale VO-HO netwerken organiseren samen de grootste scholieren denktank van Nederland. In teams gaan de leerlingen aan de slag met een uitdagende challenge om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken. De challenges zijn echte vraagstukken ontwikkeld door bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Leerlingen in 4/5 havo en 5/6 vwo die geinteresseerd zijn in wetenschap en technologie kunnen meedoen aan de Hannover Messe Challenge. Zit jij in 3 havo of 4 vwo en ben je erg gemotiveerd om mee te doen, dan kun je contact opnemen met de organisatie. 

Het programma vindt plaatst op maandag en dinsdagmiddag tussen 13.00 – 16.00 uur en is geheel gratis. We starten met een kick off voor alle leerlingen met daarin o.a. een videoboodschap van de vicepresident van de Hannover Messe zelf. De bedrijven zullen zich via de livestreams presenteren, er zijn Q&A sessies met het bedrijf en een online workshop. Tussen de livestreams door zijn er teamsessies blokken waarbij jullie in teams van min 3 tot max 6 leerlingen aan de slag gaan. Jullie kiezen vooraf aan welke challenge je wil meedoen. Elk team krijgt een online studentcoach toegewezen. Er zijn beperkte plekken, schrijf je dus snel in want vol = vol.

Ontdek jouw toekomst in de wetenschap of technologie

Hoe vind je de studie die past bij wat jij wilt bereiken in de toekomst? We snappen dat het in deze tijd erg lastig is om je goed voor te bereiden op een goede studiekeuze. We hopen met deze online editie van de Hannover Messe Challenge het enthousiasme voor een vervolgopleiding in de wetenschap en technologie te stimuleren. Universiteit of hogeschool, welke opleidingsroute je ook kiest, na je studie komen alle routes samen. Want bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. Hoe ze dat doen? Vraag het ze zelf! Tijdens de grootste scholieren denktank van Nederland - de Hannover Messe Challenge. Je komt in contact met bedrijven en studenten. Gebruik deze kans om alle vragen die je hebt te stellen! 

Sfeerimpressie
Online editie Hannover Messe Challenge

We streamen vanuit deze prachtige studio!

Online editie Hannover Messe Challenge

Daan gaat de Hannover Messe Challenge presenteren vanuit onze prachtige studio!

Online editie Hannover Messe Challenge

De voorbereidingen zijn in volle gang.

VO-HO netwerken

De Hannover Messe Challenge [online editie] wordt georganiseerd door de regionale VO-HO netwerken.