Hannover Messe Challenge

Datum: 12 en 13 april 2021* 
Voor wie: 3/4/5 havo en 4/5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland 
Waar: Universiteit Twente (Enschede) en Hannover Messe 
Waarom: Ontdekken welke kanten jij op kunt in de technologie
Hoe: Volledig verzorgd tweedaags evenement inclusief vervoer naar Hannover*

*Let op: door maatregelen rondom het coronavirus kan de Hannover Messe Challenge niet plaatsvinden zoals we dat gewend zijn. Er wordt gewerkt aan een aangepast programma. Houd de website in de gaten voor de laatste updates. 

Impressie 2019

Bekijk hier de foto impressie van HMC 2019. Of bekijk de aftermovie! 

ONTDEK JOUW TOEKOMST IN DE WETENSCHAP OF TECHNOLOGIE

Hoe vind je de studie die past bij wat jij wilt bereiken in de toekomst? Misschien vind je techniek wel interessant, maar zie je jezelf nog niet in een witte jas in een laboratorium staan. Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. In de wetenschap en technologie heb je oneindig veel méér baanmogelijkheden. Leerlingen in 3/4/5 havo en 4/5/6 vwo die geinteresseerd zijn in wetenschap en technologie kunnen meedoen aan de Hannover Messe Challenge. 

Ga de uitdaging aan tijdens de Hannover Messe Challenge

Universiteit of hogeschool, welke opleidingsroute je ook kiest, na je studie komen alle routes samen. Want bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. Hoe ze dat doen? Vraag het ze zelf! Tijdens de grootste technische schoolreis van Nederland - de Hannover Messe Challenge - ontmoet je wetenschappers en bedrijven die high tech oplossingen ontwerpen voor uitdagingen in de wereld.

Twee dagen top programma

In 2021 vieren we het eerste lustrum van de Hannover Messe Challenge. Voor de 5e keer organiseert het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen een twee-daags top programma. Dag 1 is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops van topwetenschappers. Na een uitdagend, sportief en cultureel avondprogramma ga je slapen op de campus, zodat we op dag 2 al vroeg met bussen kunnen vertrekken naar de Hannover Messe beurs. Dat is de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld. Loop over de beurs en laat je inspireren door alle innovatieve gadgets & technologieën.