Dec 2009 - Aanbesteding kantoorartikelen

Hierbij willen wij u graag informeren over de uitkomst van de aanbesteding van kantoorartikelen en computersupplies

De overeenkomst met de huidige leverancier Office Depot liep eind vorig jaar af en de UT heeft in een groter verband van 9 universiteiten, 2 hogescholen en 1 ROC een Europese Aanbesteding uitgevoerd om een nieuwe leverancier te selecteren.

De uitkomst van de aanbesteding is bepaald door middel van een veiling. De drie geselecteerde leveranciers hebben op 2 december in een veiling hun biedingen kunnen doen op een vooraf vastgesteld kernassortiment van ongeveer 1000 kantoorartikelen.

De uitkomst is dat het bedrijf Staples de winnaar is geworden van deze aanbesteding en vorige week is de gunning definitief gemaakt.

Voor de UT levert het nieuwe contract een fors inkoopvoordeel op met flinke prijskortingen op met name het kernassortiment. De UT krijgt dus een nieuwe leverancier en we gaan binnenkort afscheid gaat nemen van Office Depot.

Gezien de korte tijd die ons rest tot de jaarwisseling begrijpt u dat het niet realistisch is en ook niet wenselijk, om nu nog veranderingen te gaan inzetten.

Gelukkig hoeven we dat ook niet want het contract met de nieuwe leverancier biedt ons ruimte en tijd om een goede en verantwoorde overgang mogelijk te maken.

De insteek is om de eerste maanden van het volgende jaar te gebruiken om alle zaken te regelen die nodig zijn om de overgang naar Staples tot een succes te maken. Office Depot heeft zich inmiddels bereid verklaard om nog volgens de huidige werkwijze door te blijven leveren. Dit zolang wij dit wenselijk achten.

Wij als inkoopteam gaan de tweede week van januari in overleg met Staples en vervolgens met het implementatieplan aan de slag.

Voor u verandert er de komende tijd dus nog niets en kunt u de huidige bestelwijze voortzetten

De verwachting is dat we u eind januari verder gaan informeren, wanneer we u concreet kunnen melden wat de eventuele wijzigingen inhouden en wat dit voor u betekent.

Wij hopen u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Hebt u nog vragen, aarzel dan niet deze bij ons te stellen.

Met vriendelijke groet,

Inkoopteam kantoorartikelen

Linda Slot, medewerkster inkoop, l.slot-hofte@utwente.nl

Raymond van Weeghel, inkoper a.i., h.l.r.vanweeghel@utwente.nl

Harry Oosterhof, cluster facilitair manager, h.oosterhof@utwente.nl