Waaier

Artist impression van Waaier

Plan

Door een toename van bezoekers, studenten en medewerkers van de gebouwen Carré, Nanolab en Zilverling is er in de Waaier een uitbreiding van de restauratieve voorzieningen noodzakelijk geworden. Hierbij zijn er voorzieningen gerealiseerd voor een kop koffie, een lunch maar ook een warm avondmaal.

De renovatiewerkzaamheden die in de Waaier hebben plaatsgevonden, hebben de kantinecapaciteit in het gebouw vergroot tot een volwaardig bedrijfsrestaurant. Tevens zijn de collegezalen geschikt gemaakt voor academische plechtigheden door o.a. de zalencapaciteit te vergroten. Zo werd bij twee van de huidige collegezalen de constructieve tussenwand verwijderd en is daarvoor in de plaats een demontabele wand gekomen. Deze demontabele wand kan naar behoeve gebruikt worden of weggeschoven zodat zij tot 1 grote zaal samengevoegd kunnen worden. De verwijdering van de constructieve tussenwand en achterwand was de grootste uitdaging van deze verbouw.

De uitvoering is gedaan door aannemer van Dijk voor de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden, waarbij Winkels bv als onderaannemer verantwoordelijk was voor de installatietechnische werkzaamheden.

Ontwerp

De toenmalige architect OD 205 architectuur die het gebouw heeft ontworpen, heeft ook de herontwikkeling ontworpen. De aanbouw is d.m.v. een lichtstrook in het dak visueel gescheiden van de bestaande bouw. Door de keuze van een ander materiaal voor de gevel is extra het verschil tussen bestaand en nieuw benadrukt.

Het restaurant heeft geheel nieuwe meubilair met verschillende zitvormen, zoals lounge-plekken, sta/zitkrukken, een wandbank maar ook een leestafel gekregen.

In het nieuwbouwgedeelte is er:

Begane vloer:

Ø

Keukenruimtes

Ø

Extra toiletten

Ø

Kantoorruimte t.b.v. de academische plechtigheden of congressen

Eerste verdieping:

Ø

Togaruimte

Ø

Twee kantoorruimtes t.b.v. de academische plechtigheden of congressen

Ø

Vergaderruimte

Ø

Pantry

Ø

Foyer

Procedure/planning

De Waaier is op 11 januari 2010 geopend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Universiteit Twente.

Grote collegezalen