Ravelijn

Plan

Voor de herhuisvesting van de faculteit Management en Bestuur is gekozen voor de locatie grenzend aan het O&O-plein en het gebouw Citadel.

Naar aanleiding van diverse huisvestingstudies bleek dat de bestaande bouw (gebouw Ravelijn hoog en laag) niet geschikt was voor de gewenste functies en deze zijn in 2008 gesloopt.

Het nieuwe onderkomen voor de faculteit Management en Bestuur is ontworpen door architectenbureau Mas architecten en de projectleiding is in handen van Vastgoed groep Drienerlo. Het wordt een modern pand dat uitnodigt tot ontmoetingen en is voorzien van diverse hightech faciliteiten. De eerste fase (13.500 m2) bestaat uit twee kantoorvleugels met elk vijf verdiepingen waartussen een atrium met een collegezalenblok wordt geklemd.

In de kantoorvleugels worden alle werkplekken, overlegruimten, studievoorzieningen en werkcollegezalen gerealiseerd.

Daarnaast bevinden zich in het atrium diverse studentenwerkplekken en een collegezalenblok bestaande uit een jaarzaal voor 90 personen en 4 zalen voor ca. 70 personen. Deze 4 zalen worden uitgevoerd in een zogenaamde Lagerhuisopstelling.

De uitvoering wordt gedaan door aannemerscombinatie Koopmans/van Dijk voor de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden, waarbij Croon en Wolter&Dros als onderaannemer verantwoordelijk zijn voor de installatietechnische werkzaamheden.

Ontwerp

MAS architectuur heeft een zeer flexibel en generiek gebouw ontworpen, waarin een zeer grote mate van vrijheid bestaat in de keuze tot het vergroten en verkleinen van de kantoorruimten.

Het gebouw is een gelede gebouw waarbij de kantoorruimten zich aan de gevel bevinden en de diverse projectruimten in de middenstrook van de kantoorvleugels. Deze zijn aan weerzijden voorzien van een gang.

Voor ontmoetingsmomenten tussen studenten en medewerkers is op diverse plaatsen naast een pantry de middenstrook opengelaten.

Procedure/planning

De oplevering is in het voorjaar 2010.

De in gebruik name van het gebouw Ravelijn staat gepland in de zomer van 2010.