Carré en NanoLab

Vogelperspectief Carre en Nanolab

Carré

Om (een deel van) de faculteiten TNW en EWI in het O&O-centrum te kunnen huisvesten, is een extra volume nieuwbouw nodig. Deze nieuwbouw wordt gesitueerd tussen de Waaier en de Horst. In de nieuwbouw worden voornamelijk kantoor- en onderwijsruimte en laboratoria gerealiseerd. Deze nieuwbouw hangt nauw samen met de bouw van de het Nanolab en worden dan ook gelijktijdig ontwikkeld.

Het Carre ligt centraal in het Onderwijs- en onderzoekscentrum. Het carré-vormige gebouw ligt rond een binnenhof, telt vijf verdiepingen en heeft een uitzonderlijk diepe beukmaat van 21,6 meter. Hierdoor heeft het veel mogelijkheden met betrekking tot multifunctionaliteit en flexibiliteit en is men verzekerd van een soepele circulatie zonder doodlopende einden. In Carré komen kantoren, laboratoria en ca. 25 poolzalen.

Hal B

Onderdeel van het project Carré is de renovatie/ nieuwbouw van Hal B aan het toekomstige O&O plein. In Hal B is onder andere de centrale entree gevestigd voor het hart van het onderwijs en onderzoeks centrum. In hal B is de balie en receptie gelegen waar alle bezoekers worden ontvangen van Carré, het Nanolab, de Zilverling en de Waaier.

Vanuit Hal B zijn via Carré en Nanolab alle gebouwen van het horstcomplex intern bereikbaar. Vanuit Hal B is via de Zilverling ook het toekomstige Ravelijn intern te bereiken.

 

 

 

Verhuizingen

In de Carré en het Nanolab zullen de volgende functies worden gehuisvest:

§

Management van de faculteiten TNW en Instituut Mesa+

§

Facilitaire diensten van de faculteit TNW

§

Practica e.d. van de faculteit TNW

§

Onderwijs pool 25 poolzalen

§

Kantoren en laboratoria van een aantal EWI leerstoelen

§

Kantoren en laboratoria van een aantal TNW leerstoelen

§

Technische ondersteuning TCO

Procedure/planning

- Start bouw: Zomer 2007

- Opleverdatum eind 2009

Perspectief Nanolab zuid

NanoLab

Redenen voor de nieuwbouw van het Nanolab zijn de leeftijd van de huidige clean room en de directe relatie met een aantal leerstoelen van TNW en EWI die gevestigd worden in Carré. Deze maken namelijk intensief gebruik van de huidige clean room.

In het Nanolab worden naast de nieuwe cleanroom ook nieuwe laboratoria gerealiseerd. In deze labaratoria en een deel van de cleanroom wordt een vloer gelegd die aan zeer hoge trillingsspecificatie voldoet. Ook wordt in de bouw gelet op EMC waarde, electronische apparatuur die storingen kunnen veroorzaken zoals bijv. een lift worden zo ver mogelijk bij de labaratoria weg gehouden. Nanolab zal de verbinding vormen tussen Carré en de Zuidhorst. De gebouwen zullen met loopbruggen aan elkaar geschakeld worden.

Perspectief Carre zuid